IMG_20210823_203909.jpg

Yksi pieni erä omenasosetta tehtynä. Tällä kertaa vähäsokerista, sillä pakastan soseen. Lisämakua omenasose sai sitruunankuoresta ja -mehusta.

IMG_20210823_183257.jpg

Omenoiden käsittelyn omenasorvilla ulkoistin jällkeen kanssasyöjälle. Määränä oli 10 litran kattila täyteen kuorittuja omppuja. Eikä siinä kyllä kauaa mennyt, kun homma oli jo tehty.

IMG_20210823_192914.jpg

Sitten alkoi minun osuus. Sekaan 2 sitruunan raastettu keltainen kuori ja mehu ja noin 400 g hillosokeria, mitkä halusin käyttää pois.

IMG_20210823_202052.jpg

Hauduttelin seosta, kunnes omenat olivat pehmeitä. Ihan vaan liedellä kattilassa. Sekoitusvälineenä jälleen kerran jämäkkä iso reikäkauha. Vuosia sitten tuli katkottua sen verran monien muovikauhojen varsia, että olen siirtynyt jämerämpiin sekoitusvälineisiin. Sitten soseutin seoksen sauvasekoittimella, annoin soseen jäähtyä ja pakkasin rasioihin. Nämä soseet pakkasin ohuisiin polystyreenirasioihin, joten laitoin vielä jokaisen rasian muovipussiin, että kannet pysyvät kiinni ja rasiat ehyeinä niitä pakastimessa siirreltäessä.

IMG_20210824_090552.jpg

Lähes täydestä 10 litran kattilallisesta kuorittuja omenoita tuli noin 2½ litraa valmista jämäkkää sosetta. Sose oli pienesti kirpakalle maistuvaa ja väri pysyi sitruunan ansiosta oikein vaaleana.