Tämän ruoan alkuperäinen ohje on K-ruokasivustolta. Käykää kurkkaamassa alkuperäinen ohje täältä.
Alla ohje miten minä ruoan tein. Joitain pieniä muutoksi tein ohjeeseen. Käytin lihoina broilerin koipiosia, vähensin ketsupin ja kerman määrää, hyödynsin tortilloista jääneen pineapplesaucen jämät jne. Juu, ja muutin nimen sipuliseksi broileriksi ja vähän yksinkertaistin ohjetta. Tosin vieläkin ohjetta voisi helpommaksi tehdä ja laittaa kerman koko soosin sekaan ja sitten lihojen päälle.
Kuvan mukainen vuoallinen syntyi näin...
Sipulinen uunibroileri
noin 500 g broilerin lihoja (paistileike, fileleike, koipi-reisi, minulla 6 kpl koipia/nuijia)
2 isoa keltasipuli
2 oikein pulleaa valkosipulinkynttä
rasvaa sipulien freesaamiseen
suolaa
ripsaus chiliä
mustapippuria myllystä rouheena
1 dl tomaattiketsuppia (alkuperäisessä ohjeessa 2 dl)
noin ½ dl pineapplesaucea (jos ei tätä ole, niin laita ketsuppia vähän enemmän tai sweet chilisaucea loraus)
2 dl ruokakermaa (15%, alkuperäisessä ohjeessa 3 dl)
valmiin ruoan pinnalle tuoretta persiljaa
Valmistus
Laita lihat yhteen kerrokseen uunivuokaan ja vuoka 200-asteiseen uuniin 10-15 minuutiksi.
Tee sillä välin kastike.
Kuori ja hienonna (minä tein ohkasia lohkoja) sipulit. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit samalla sekoittaen. Lisää mausteet, pineapplesauce ja ketsuppi.
Lusikoi puolet seoksesta kanojen päälle vuokaan.
Säädä uuni 175-asteeseen ja jatka kypsennystä 15 minuuttia.
Lisää loppuun sipuliseokseen kerma. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Maistele kastiketta.
Kumoa kastike lihojen päälle (ja peitä vuoka foliolla)
Hauduta vuokaa uunissa vielä 30 minuuttia. Jos käytät lihoina koipia/koipireisiä, hauduta pidemmän aikaa. Minulla hautuivat kermaisen kastikkeen lisäämisen jälkeen vielä lähes tunnin.
Tarjoa broileriruoka keitetyn riisin ja vihersalaatin kera.
Laitoin ohjeen mukaisesti osan tomaattisesta sipulimössöstä lihoille ja sen uuniin kypsymään vähäksi aikaa ja loppuun mössöön kermat ja se seos myöhemmin lihoille ja kypsentäminen jatkui vielä. Ens kerralla humpsautan kyllä kermat koko mössön sekaan ja sen kanssa lihat hautumaan uuniin.
Tämän näköisenä ruoka meni hautumaan uuniin vielä lähes tunnin ajaksi. Halusin lihojen olevan oikein pehmeitä, eivät ne kuivu pidemmässäkään haudutuksessa, koska ovat soosissa.
Riisin ja salatin kanssa syötiin sipulista broileria. Teen varmasti jatkossakin jonkunlaisena versiona.
Kommentit