1537224.jpg

Omenakeikauskakku on tehty tällä ohjeella pienin muutoksin... tässäpä ohje omenaversioon

Omenakeikauskakku

Tasapohjainen noin 2 litran vuoka, halkaisija noin 20 cm -> valmiin kakun korkeus noin 3 cm.

Minä paistoin kakun tällä kertaa hieman isommassa irtopohjavuoassa -> ei ollut hyvä idea, koska taas kerran rasvat valuivat uunin pohjalle paiston aikana...no, tajuttuani asian laitoin pellin+paperin alaritilälle, niin pääsin vähän vähemmällä puhdistamisella...irtopohjavuoassa kakusta tuli tietenkin myös ohuempi.

vuokaan:

noin 50 g rasvaa

½ - 1 dl fariinisokeria

2 omenaa kuorittuna ja lohkottuna

1 tl kanelia

säilykekirsikoita puolitettuina

kakkutaikina:

100 g rasvaa

1½ dl sokeria

2 munaa

1 tl vanilliinisokeria

1 tl leivinjauhetta

2½ dl vehnäjauhoja

Valmistaminen:

- voitele kakkuvuoka rasvalla, laita pohjalle paksumpi kerros

- laita fariinisokeri vuoan pohjalle

- ja sen päälle koristeet eli tässä kakussa omenalohkot + kaneli ja kirsikat, muista laittaa koristeet ylösalaisin... jos on sellaisia koristeita että sillä on merkitystä. asettele koristeet mieleiselläsi tavalla..

- vatkaa kakkutaikinan rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi, yhdistä siihen munat ja keskemään sekoitetut kuivat ainekset ja levitä taikina hedelmien päälle vuokaan varovaisesti, jotta koristeet pysyvät paikoillaan

- paista kakkua noin +175 asteeessa 30 - 40 min kakun paksuudesta riippuen, tarkista kakun kypsyys keskeltä tikulla

- anna kakun jäähtyä noin 5 minuuttia ja kumoa sitten varovaisesti vadille

- tällä ohjeella tehty keikauskakku on mehevä ja aika makeakin, varsinkin jos laitat vuokaan isomman fariinisokerimäärän

- kakusta leikkaa 8 ihan hyvänkokoista palaa

1537214.jpg

1537216.jpg

1537222.jpg

1537367.jpg

....ei ole ihan sama valuuko kakkuun tuleva rasva uunin pohjalle vai jääkö se kakkuun.... hieman "kuivempaa" keikauskakustani tuli tällä kertaa kuin tavallisesti.... ohje on hyvä, minä vaan mokasin!