IMG_20220312_143922.jpg

Siskoni porukat tykkäävät possunliharuoista, joten oli melkeinpä itsestäänselvyys, että jotain possun sisäfileestä teen ruoaksi. Olin katellut muutamaa itselleni uutta ohjetta ja päädyin possun sisäfilenoisetteihin pekoni-paprika-kermakastikkeessa, koska saman tapaista olin aikaisemminkin tehnyt ja siitä kaikki tykättiin.

Alkuperäinen ruoan ohje on täältä, vaan tein tähän muutoksia, joten alla ohje miten minä ruoan toteutin.

original_a59ed07c-ee7e-46b7-9b74-4cc9d93

Yllä olevassa kuvassa kastike on jo valmista ja menossa lihojen päälle ja ruoka uuniin kypsymään. Kastikeen väri syvenee/tummuu uunissa. Kun lihat hupenevat/kypsyvät uunissa, kastike löystyy.

 

HUOM! ohjeella tulee iso vuoallinen ruokaa. Meillä tästä tulee 7-8 aikuisten annosta runsaiden lisäkkeiden kanssa.

Porsaan sisäfilenoisetit pekoni-paprika-kermakastikkeessa

2 viljaporsaan sisäfilettä (yhteispaino oli noin 1200 g)

rasvaa lihojen ruskistamiseen (käytin voita)

suolaa (noin 1 tl)

mustapippuria myllystä rouheena (noin 1 tl)

_________________

Kastike:

170 g pekonia (voi laittaa enemmänkin, vaan me ei haluttu tästä nyt kauhean pekonista)

2 oikein isoa keltasipulia

3 - 4 pulleaa valkosipulin kynttä

2 keskikokoista suippopaprikaa (laitoin punaista)

3 rkl vehnäjauhoja

1 lihaliemikuutio (alkuperäisessä ohjeessa kanaliemikuutio)

3 tl = 1 rkl paprikajauhetta

1 dl vettä

4 dl kuohu/ruokakermaa (toki makukermojakin voisi käyttää, tällöin mausteita vähemmän)

suolaa ja mustapippuria myllystä

_________________

tuoretta persiljaa ruoan pinnalle (tuoretta basilikaa?)

Valmistaminen

Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen ruoanvalmistusta.

Poista sisäfileestä isoimmat kalvot ja leikkaa liha poikkisyin 2-3 cm paksuisiksi viipaleiksi (eli noiseteiksi). Käännä viipaleet leikkuupinta ylöspäin ja painele niitä hiemna ohuemmiksi käsin.

Esikäsittele pekonit ja kasvikset; Suikaloi/kuutioi pekonit. Kuori ja hienonna sipulit, valkosipulin kynnet voi raastaa tai hienontaa veitsellä. Pese ja paloittele paprikat suikaleiksi/kuutioiksi.

Paista possuviipaleet 3-4 erässä kuumalla paistinpannulla pienessä rasvamäärässä kummaltakin puolelta ruskeiksi (lihojen ei tarvitse siis vielä tulla kypsiksi). Siirrä paistetut lihat laakeaan uunivuokaan. Ripottele lihoille vuokaan suolaa ja mustapippuria.

Valmista kastike: Lisää pannulle pekoni ja anna sen ruskistua noin 5 min, lisää sitten sipulit ja paprikat ja anna niidenkin pehmentyä muutama minuutti. Ripottele pannuun vehnäjauhot ja sekoita hyvin kaikki sekaisin. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kastike saa olla tässä vaiheessa sakeaa. Tarkista kastikkeen maku ja lisää makuja niin halutessasi. Kaada kastike lihojen päälle vuokaan ja tasoita pinta.

Kypsennä ruokaa 200 asteisessa uunissa 30 - 40 min. Pidempäänkin voi hautua, jolloin lämpöä kannattaa alentaa esim 175 asteeseen. Tarkkaile ruoan kypsymistä uunissa ja tarvittaessa vuoalle voi laittaa folionkin päälle.

Ripottele tuoretta hienonnettua persiljaa ruoan päälle.

IMG_20220312_134439.jpg

Tämän näköisenä ruoka meni uuniin. Minulla samassa noin 200 asteen lämmössä paistui myös kasvislisäkkeemme.

original_7eef5a36-71d0-49d7-88e2-547f903

Kun otin ruoan pois uunista, tuntui siinä olevan kastikeosuutta hieman reilusti, mutta ensituntuma osoittautui vääräksi. tai sitten kastikeosuus oli niin hyvää, että syöjät ottivat sitä reilusti, vaikka peruna olikin muusin muodossa.

Samaa ohjetta säveltäen voi valmistaa broilerin lihasta herkullisen ruoan.

IMG_20220312_143927.jpg

Tällä kertaa peruna oli muusin/soseen muodossa, mutta ihan keitettyjen perunoiden tai jonkinlaisten uuniperunoiden/lohkoperunoiden kanssa tykätään myös tällaista syödä. Ite tykkään syödä tällaista ruokaa myös keitetyn riisin kanssa.

Meillä porukat olivat niin nälissään, että ohjeen mukaan tehtyä possuruokaa jäi vain 2 pientä annosta ja meitä syöjiä oli vain neljä, tosin lähes kaikki santsasivat ruokaa, joten meille ainakin tämä maistui hyvin passelin punaisen juoman ja lisäkkeiden kera. Tämän aterian jälkeen pitikin hieman levätä ja pitää ruokalepoa, että jaksettiin syödä jälkkäri.

IMG_20220312_143307~2.jpg

Kasvislisäkkeenä syötiin kesäkurpitsa-tomaatti-aurapaistosta.

IMG_20220312_140554.jpg

Aterian lisäkesalaatti koostui. Salaattisekoitusta, verkkomelonia, tomaatteja, kurkkua, tummia viinirypäleitä, paprika juustoa öljyseoksineen ja paljon tuoretta basilikaa.