Täytetty lihamureke
300 g naudan jauhelihaa
3/4 dl korppujauhoja
1 dl kermaviiliä + ½ dl vettä
1 muna
1½ tl jauhelihamaustetta
1 rkl sinappia
1 rkl ketsuppia
2 maustemittaa paprikajauhetta
suolaa
1 maustemitta jauhettua maustepippuria
täytteeksi: 1 dl suolakurkkukuutioita + 2 aurinkokuivattua tomaattia paloiteltuna + 1 dl juustoraastetta
Sekoita nesteet + korppujauho.Yhdistä muut ainekset seokseen. Taputtele n.cm:n paksuinen levy öljytyn leivinpaperin päälle. Levitä täytteet levylle ja rullaa käärötortun tapaan. Minä tykkään ripsauttaa murekkeen pinnalle hieman korppujauhoja ennen paistamista. Kypsennä mureke pikkasen alle 200 asteisessa uunissa 30-40 min murekkeen paksuudesta riippuen. Murekkeen voi vaikka leikata kahtia, jotta näkee että se on kypsää sisältäkin. Leikkaa kypsä mureke viipaleiksi.
300 g jauhelihaa tulee pikkuinen mureke...siitä riittää 3:lle kunnon annos
Mureke oli hyvää perunasoseen ja luomuporkkanoista tehdyn raasteen kanssa.
Kommentit