1968033.jpg

Täytetty lihamureke

300 g naudan jauhelihaa

3/4 dl korppujauhoja

1 dl kermaviiliä + ½ dl vettä

1 muna

1½ tl jauhelihamaustetta

1 rkl sinappia

1 rkl ketsuppia

2 maustemittaa paprikajauhetta

1 maustemitta jauhettua maustepippuria

täytteeksi: 1 dl suolakurkkukuutioita + 2 aurinkokuivattua tomaattia paloiteltuna + 1 dl juustoraastetta

Sekoita nesteet + korppujauho.Yhdistä muut ainekset seokseen. Taputtele n.cm:n paksuinen levy öljytyn leivinpaperin päälle. Levitä täytteet levylle ja rullaa käärötortun tapaan. Minä tykkään ripsauttaa murekkeen pinnalle hieman korppujauhoja ennen paistamista. Kypsennä mureke pikkasen alle 200 asteisessa uunissa 30-40 min murekkeen paksuudesta riippuen. Murekkeen voi vaikka leikata kahtia, jotta näkee että se on kypsää sisältäkin. Leikkaa kypsä mureke viipaleiksi. 

1965289.jpg

300 g jauhelihaa tulee pikkuinen mureke...siitä riittää 3:lle kunnon annos

1968415.jpg

Mureke oli hyvää perunasoseen ja luomuporkkanoista tehdyn raasteen kanssa.