CIMG7800.jpg

Cobb eli amerikkalainen kanasalaatti. Tämä salaatti on ollut tehtävien salaattien listalla jo pitkään....vaan ihan tällaisena ei ole tullut tehtyä aikaisemmin. Jokunen aika sitten suunnitellessamme siskoni kanssa yhdessä yhteisen viikonlopun ruokia, ehdotin tämän tekoa yhden illan iltaruoaksi....toki tämä aika tuhtia syötävää on, vaan eihän sitä pakko ole lautastolkulla syödä.

Vihreän salaatin lisäksi (aidoimmillaan roomansalaattia ja vesikrassia) ainekset on helppo muistaa kun vaan muistaa: EAT COBB eli egg, avocado, tomato, chicken, onion, bacon, blue cheese.

Moniin ruokiin ja leivonnaisiin kuuluu tarina miten juuri kyseinen syötävä on nimensä saanut. Cobbin salaatin nimen synnystä löytyy netistä muutamia vaihtoehtoja....jokainen voi valita mitä uskoo....

Tarinan mukaan Robert Cobb perusti Hollywood Brown Derby nimisen ravintolan vuonna 1929. Cobbilla oli tapana työskennellä ravintolassaan kovin myöhään, eikä hän ehtinyt syödä kun myöhään rätti väsyneenä .... tarina kertoo Cobbilla olleen tapana valmistaa salaatti keittiöstä ylijääneistä aineksista ja paistaneen pekonia siihen lisäksi ja mehevöitttäneen salaattinsa ranskalaisella öljykastikkeella. Tästä annoksesta olisi tullut niin herkullinen, että siitä tuli ravintolan nimikkoannos.
Toisen tarinan mukaan salaatti on lähtöisin saman ravintolan kokilta, eikä siis ollenkaan herra Cobbilta itseltään. Kaikissa löytämissäni tarinoissani kuitenkin vakuutettiin salaatin olevan lähtöisin Cobbin omistamasta ravintolasta. Tiedä sitten mitä uskos...

Meidän salaattimme neljälle (aika reilut annokset) syntyi seuraavista määristä

Cobbin salaatti

jääsalaattia ja vesikrassia (meillä salaatti vadin pohjalla muiden ainesten alla...voisi laittaa myös omana raitanaan) vadin pohja peittoon

4 keitettyä kananmunaa puolitettuina

1 iso syöntikypsä avocado isoina suikaleina + päälle pusersin sitruunasta mehua

4 isoa tomaattia lohkoina

kypsää broileria paloina ( meillä broilerin sisäfileitä, lempeä pippurinen 600 g pakkaus mitkä kaikki paistettiin pannulla kypsiksi ja lisättiin pikkasen suolaa....4 lihapalaa jätin laittamatta salaattiin)

kevätsipulia (vois olla puna- tai keltasipulia)

170 g pakkaus paistettua pekonia (pekonit kylmälle pannulle, annetaan ruskistua kunnolla rapeiksi molemmin puolin ja valutetaan esim paperin päällä) leikattuna pienemmiksi paloiksi

150 g pkt sinihomejuustoa leikattuna viipaleiksi

Kokoa salaatti joko isolle vadille sektoreittain tai ainekset jonkinlaisissa riveissä tai kokoa jokaisele oma annossalaatti.

Me pinnasimme kastikkeen tekemisestä, vaikkei se paljoa aikaa olisikaan vienyt.  

Osa meistä laittoin sinappikastiketta ja osa höysti salaattinsa taivaallisella kastikkeella (juu, varmasti ihan väärin, vaan kun se maultaan passas niin hvyin...)

Jos nyt kuitenkin innostut tekemään kastikkeen, niin esim tässä ohje...

Kastike

3 rkl punaviinietikkaa
1 tl dijoninsinappia
1 tl worcestershirekastiketta
½ valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 rkl laadukasta oliiviöljyä
¼ tl suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen punaviinietikka, dijoninsinappi, worcestershirekastike ja hienonnettuna valkosipulinkynsi kulhossa. Kaada joukkoon öljy ohuena norona samalla koko ajan sekoittaen. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Valuta kastike ainesten päälle vadille tai tarjoa se eri astiasta jolloin jokainen voi laittaa haluamansa määrän.

TAI täältä löydät Valion ohjeen creme fraiche pohjaiseen kastikkeeseen (tätä ohjetta en ole kokeillut)

CIMG7819.jpg

Cobbin salaatilla lähtee taatusti isompikin nälkä, sen verran tuhdeista aineksista salaatti kootaan.

CIMG7822.jpg

Cobbin salaatti taivaallisella kastikkeella... ei niin kaunis annos, vaan ihanalle maistui...