Tässäpä jauhelihakääryleitä + keitettyjä perunoita + valkoista sipulikastiketta + keitettyjä porkkanoita. 

904207.jpg

Lisänä vihersalaattia: jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia, tuoretta luumua, ananasta

904196.jpg

 

Jauhelihakääryleet

Ihan tavallinen murekemassa

Minä käytin massaan nautajauhelihaa, korppujauhoja, vettä, kananmunaa, suolaa, pippuria, paprikajauhetta,sinappia, ketsuppia ja sipulikeittojauhetta ihan vähän mausteeksi. Sipulia en laittanut taikinaan, koska lisäkekastike oli sipulinen.

Täytteeksi laitoin ohutta possun kinkkua , mutta jokainenhan voi laittaa sitä mitä haluaa; esim. omenaa, juustoa, luumua, sieniä, kasviksia....

Taputtelin massan öljytyillä käsillä tasaiseksi levyksi ja jaoin koko alueen suorakaiteen muotoisiin osiin, sitten täytettä jokaiseen osioon...

904298.jpg

 

ja sitten veistä apuna käyttäen rullataan... tämä ei ole hankalaa, vaikka aika moni niin luulee/sanoo...

pelkin sormin rullaaminen ei kovin hyvin onnistu, mutta veistä tai lastaa apuna käyttäen homma onnistuu ihan hyvin...

904303.jpg

Tässä kääryleet menossa uuniin paistumaan +200-225C keskitasoon noin 20 min.

Minä pyörittelin lihamureketaikinasta myös muutamia lihapyöryköitä ja paistoin ne samalla pellillä kääryleiden kanssa.

904310.jpg

Tässä kääryleet ja lihapullat paistuneena. Minä itse tykkään paistaa tälläiset ihan hyvän ruskeiksi, joku voisi tykätä hieman vaaleammista....

904315.jpg