Jotkut lukijat olivat kyselleet näiden kahden lisukkeen ohjeita...

Nämä aurinkomurekkeen kanssa syömämme uunijuurekset olivat kyllä oikein makoisia.

Tällä kertaa laitoin  uunikasvisseokseen yhden ison rosamunda perunan, ½  kesäkurpitsaa, 1 ison keltasipulin lohkoina, 2 valkosipulia kynttä viipaleina, 3 porkkanaa viipaleina, n. 3/4 dl öljyä, kuivattua ruohosipulia, olemattoman lorauksen hunajaa, suolaa ja mustapippurirouhetta. Öljyloraukseen sekoitetaan mausteet ja se yhdistetään paloiteltujen kasviksien kanssa uunivuokaan/uunipellille. Kypsennetään 200-225 asteisessa uunissa kypsiksi...aikaa menee kasvispalojen koosta riipppuen reilu ½ tuntia - 1 tunti. Ohjeella tulee n. 3 annosta lisäkeruokaa.

 

Kermamuhennettuja sipuleita tulee tehtyä aika usein... samalla saa lämpimän  kasvislisukkeen ja kosteutta pihveille tai vaikka riivitylle/revitylle lihalle.

Kermamuhennettut lisäkesipulit 2:lle syöjälle: 2 keltasipulia puolirenkaina tai ohuina lohkoina, rasvaa kuullottamiseen,n. 1 dl ruokakermaa, suolaa ja mustapippurirouhetta ( joskus murennan pienen palan lihaliemikuutiosta sekaan)

Paloiteltu sipuli kuullotetaan paistinpannulla, lisätään ruokakerma ja mausteet ja kypsennetään kunnes sipuli on pehmeää.... aikaa menee ihan vaan muutama minuutti, joten tämä lisäke valmistuu hyvin nopsaan.