IMG_20230226_154138.jpg

Tämän tyyppisiä aterioita meillä syödään useinkin sunnuntaisin. Yksinkertaista, mutta meille molemmille maistuvaa. Ja kummallekkin on pikkasen tekemistä aterialla. Kaikkina muina päivinä kanssasyöjä tulee valmiille aterialle kotia syömään lounasaikaan, jos minä vaan olen kotona.

Niin paljon kun tykkäänkin Russel Hobbsin monitoimilaitteesta, otan vanhan OBHNordican vieläkin käyttöön, kun haluan valmistaa vahtaamatta helpolla lohkoperunoita airfryerissä. Meille kertamäärä perunoita valmistuu 15 minuutissa, laitteen maksimilämmöllä 200 asteessa. Reilusti mausteita laitetaan heti alussa + tilkka öljyä. Kerran kypsytyksen aikana ravistus, jos muistetaan. Näiden perunoiden kypsytys on useinkin miehen homma aterialla ja pöydän kattaminen.

IMG_20230226_154228.jpg

Edelleenkin me ostetaan lihat yleensä maustamattomia versioita. Mutta jos tykkää valmiiksi maustetuista/marinoiduista, voi näihinkin noisetteihin/pihveihin ostaa sitä mieleuista valmiiksi mautettua possun sisäfilettä. Toki possun ulkofilekkin käy, pikkasen pidempään jaoutuu vaan paistamaan.

Pannulla paistetut possun sisäfilenoisetit/pihvit

Possun sisäfilepihvit tein näin; otin possun maustamattoman sisäfileen lämpiämään vartiksi huoneenlämpöön ja puhdistin fileen. Siten leikkasin fileen viipaleiksi/pihveiksi. Viipaleiden paksuus noin 3 cm ja painelin pihvejä hieman käsin (lihanuijaa ei todellakaan tarvita sisäfileelle) ohuemmiksi.

Laitoin paistinpannulle voita ja pienen tilkan rypsiöljyä, kun rasva oli hieman ruskeaa, laitoin noisetit kypsymään. Liian täyteen ei pannua kannata laittaa, ettei se jäähdy liikaa. Pihvien/noisettien paksuudesta, käytetystä lämpötilasta ja lihan halutusta kypsyydestä riippuen lihoja paistetaan 2-4 min/puoli. Meille possun pitää olla kypsää, ei kuitenkaan kuivaa. Kypsät pihvit maustoin molemmin puolin vain suolalla ja mustapippurilla.

 

Ennen pihvien/noisettien paistamista tein kastikkeen valmiiksi. Suppilovahverokastikkeesta teen useimmin vähän miedommasti sienille maistuvan jauhoilla suurustetun version. Nesteeksi laitan joskus pelkästään maitoa ja toiste taas kerma-maitoa, riippuu mitä jääkaapissa sattuu olemaan.

Suppilovahverokastike

(meillä tämä määrä piisaa 4 annokseen)

4 rkl voita

pakastettuja suppilovahveroita (noin puoli litraa tuoreita omassa mehussaan apnnulla kuumennettuja sieniä)

1 pieni keltasipuli

2 rkl vehnäjauhoja

noin 4 dl kermaa ja maitoa (suhteen voi jokainen päättää itse. Pelkällä maidollakin tulee hyvää)

suolaa

jauhettua valkopippuria

(muita mausteita tekohetken fiiliksen mukaan)

Laita rasva kattilaan ja anna sen sulaa. Lisää hienonnetut sienet ja hienonnettu sipuli ja kuumenna niitä muutama minuutti. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää heti kylmä neste ja kuumenna kastike kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Hauduta kastiketta noin 5 minuuttia välillä pohjaa myöten sekoittaen. Tarkista kastikkeen sakeus mieleiseksi. Mausta kastike.

IMG_20230226_153918.jpg

Tämän aterian syömisestä on jo kotvanen kulunut, joten voisikin taas pian tehdä vastaavaa.