Tämän piparille maistuvan ohjeen yhytin Makeaa murmelin täydeltä-blogista. Helppo ja kiva idis  jouluiseen makumaailmaan.



Pipariruudut ( piparin makuinen piirakka)
(pellillinen)

Pohja


300 g sulatettua voita
9 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 rkl piparkakkumaustetta
4 dl sokeria
4 munaa
3 dl maitoa

Kuorrutus

50 g sulatettua voita
4 rkl kahvijuomaa
1- 2 rkl kanelia (laita ensin vähemmän ja maistele kuorrutusta)
500 g pkt tomusokeria

strösseleitä, nomparelleja tms. koristeluun
 

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoja, rasvasulaa ja maitoa. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 175 asteessa n.25 minuuttia. Kokeile pohjan kypsyys tikulla. Kuiva tikku = kypsä piirakka.

Valmista pohjan paistuessa kuorrutus. Sekoita sulaan voihin kahvi ja kaneli ja lisää siivilöityä tomusokeria, kunnes kuorrutus on jämäkkää mutta vielä levitettävissä. Maista ja lisää kanelia jos haluat enemmän makua.

Levitä kuorrutus pohjan päälle kun pohja on vielä hieman lämmin. Koristele heti strösseleillä tms. Anna kuorrutteen jähmettyä hyvin. Leikkaa piirakka halutun kokoisiksi ja mallisiksi paloiksi.