Eräs vierailija kyseli hyvää punajuuripaistoksen ohjetta. Punajuuren, sinihomejuuston ja ananaksen liitto ruoassa on monelle tuttu ja hyväksi havaittu. Ohjeita löytyy googlaamalla vaikka kuinka monta ja ihan pikkasia tai sitten radikaalimpia eroja ohjeissa on... mm nesteenä voi olla ruokakerma tai ranskankerma (creme fraiche) tai smetana tai joissakin ohjeissa on jopa munamaito nesteenä. Oikeaoppisesti tämä ruoka pitäisi varmaankin  tehdä niin että keittää punajuuret ja sitten vasta raastaa.... en jaksa, oikasen ihan pikkasen ja teen säilykepunajuurista ja hyvää tulee siitä huolimatta.

 

Punajuuripaistos (punajuurilaatikko)

600 g säilykepunajuuria raasteena / pieninä kuutioina / viipaleina (tai vastaava määrä, 8 kpl? keitettyjä, kuorittuja ja paloiteltuja tuoreita punajuuria

1 -2 kpl sipulia ( tai pakastesipulia noin 100 g)

150 g sinihomejuustoa ( jos tykkää paljon mausta niin enemmänkin voi laittaa)

2 pientä purkillista säilykeananasta murskana tai palasina ilman lientä ( voi jättää pois, jos ei tykkää)

2 prk creme fraichea ( eli ranskan kermaa, smetanaa tai ruokakermaakin voi käyttää)

suolaa

pippuria

Valmistaminen:

(- jos käytät raakoja punajuuria, niin keitä ja kuori ja raasta ne)

- laita paloitellut punajuuret ja sipulit kerroksittain juuston ja ananaksen kanssa uunin kestävään vuokaan tai kaikki ainekset voi myös vaan sekoittaa keskenään....

- mausta ranskankerma ( tai ruokakerma) ja lisää vuokaan

- paista 175 - 200 C   40 min - 1 tunti, Varo ettei pinta tummu liikaa...

Tällä ohjeella tehty punajuuripaistos piisaa noin 8:lle syöjälle, riippuen nälän suuruudesta ja muusta ateriakokonaisuudesta.