CIMG9148.jpg

En ole oikein koskaan ollut maustettujen ruokakermojen fani, vaan sipulikerman kohdalla kumpainenkin totesi, jotta ei pöllömpää... ja pakkohan se oli käyttää, kun olin purkin ostanut ja löytyi jääkaapin perukoilta...

Possun ulkofilettä sipulisessa kermakastikkeessa

4 viipaletta possun ulkofilettä (noin 2 cm paksuisia)

rasvaa lihojen ruskistamiseen

suolaa, paprikajauhetta ja mustapippuria myllystä lihojen maustamiseen

1 iso keltasipuli puolirenkaina tai pieninä lohkoina

vajaa prk sipulikermaa (1 prk = 250 ml)

Nuiji lihoja halutessasi hieman muovin läpi lihanuijalla....minä tein näin. Ruskista lihat kuumalla pannulla ja mausta ne molemmin puolin paiston aikana. Siirrä lihat uunivuokaan yhteen kerrokseen. Freesaa sipuli samaisella pannulla...pannua ei tartte huuhtoa välillä. Laita sipulit lihojen päälle vuokaan. Kaada ruokakerma vuokaan... mulla oli vaan 4 lihaviipaletta ja täys purkillinen olisi ollut liikaa. Yhdestä purkillisesta riittää oikein hyvin 6:lle - 7:lle lihaviipaleelle. Kypsennä ruoka uunissa noin 175 asteen lämmössä. Tälläinen pieni annos kypsyy noin ½ tunnissa....jos on hoppu, voi lämpöä hieman nostaakkin. Isommalle määrälle varaisin 50-60 min miedossa uunissa. Possu kypsyy ihanan meheväksi sipulisoosissa.

CIMG9144.jpg

CIMG9153.jpg

Tässä vuoassa on siis 4 viipaletta possun ulkofilettä ja vajaa purkillinen sipulikermaa. Täydestä purkillisesta riittää hyvinkin 6-7 lihaviipaleelle soosi.

CIMG9149.jpg

Helppo ja nopeatekoinen ruoka isommallekkin porukalle, joten meille kyläilemään tulevat voitte jo henkisesti valmistautua  syömään tätä.... Lisäksi vaan perunaa jossakin muodossa, kasviksia ja lisäkesalaatti.