CIMG5363.jpg

Palloja pallojen sisällä...pyöreitä pikkuleipiä ja Marianne rakeita kokonaisena taikinassa.

Omia lemppareita...tai ainakin kuuluvat mulla pikkuleipien TOP 5...

Lumipallo-pikkuleivät

(40-50 kpl)

200 g voita (tai margariinia)

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

1½ tl vanilliinisokeria

1 muna

2 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

1 pss (150g) Marianne- rakeita siis niitä kokonaisia suklaarakeita

Vatkaa rasva ja sokerit vaahdoksi, lisää muna ja vehnäjauho-leivinjauheseos sekä Marianne rakeet ja sekoita taikina tasaiseksi. Paista taikinasta koepikkuleipä, jotta näät miten se leviää... minä pinnasin koepikuleivän paistamisesta ja ensimmäinen pellillinen tulikin sitten korkeamman mallisia lumipallopikkuleipiä, kun en muistanut että näitä täytyy painaa hieman littanaksi halutessa matalampia pikkuleipiä. Älkää te pinnatko koepikkuleivän paistosta....samlla näkee pikkuleivän valmiin koonkin, jos vaikka haluaiasikin tehdä pienempiä/isompia.

Leivo taikinasta pöydällä pötkylä, jaa se yhtä suuriin osiin -> pyörittele kämmenien välissä pyöreiksi palloiksi, laita pallot pellille leivinpaperin pääle ( mulla taasen 2 paperia päällekkäin) ja (tarvittaessa) litistä palloja matalammiksi ihan vaan kädellä painaen tai esim kevyesti lasin pohjalla painaen . Paista pikkuleivät 175-200 asteessa kullan ruskeiksi. Minulla menee paistossa pellillisellä 15 minuutin tienoilla... kaikki uunit erilaisia, kannattaa olla skarppina, etteivät tule turhankaan tummiksi. Nostele pikkuleivät jäähtymään tasaselle alustalle yhteen kerrokseen.

CIMG5372.jpg

Tällä tarjottimella on kolmin kertaisella ohjeella tehdyt pikkuleivät.  Tällä kertaa tein pikkuleivistä pienempiä, sillä muistelen niitä tulleen noin 170 kpl triplataikinasta.