Tämä mangohyytelökakku on aina ollut lempikakkujani. Ohjeen olen yhdistellyt eri ohjeista ( ja muokannut) joskus vuosikymmeniä sitten. Joskus teen tätä kakkua ilman päällimmäistä kerrosta...hyvää sekin on mutta parasta on kun malttaa tehdä myös päällimmäisen mangohyytelökerroksen.

Tällä kertaa valmis kakku näytti tältä....

1568277.jpg

Tällä kertaa koristelin kakun valkosuklaalla ja sokerihelmillä sekä pikeerilehdillä.

 

Mangohyytelökakku

Pohja: ohut sokerikakkulevy ( kannattaa hieman kostuttaa ) TAI

keksipohja 175 g keksejä esim. Domino tai kaurakeksi + 50 g sulatettua, jäähdytettyä rasvaa

Täyte:

3 dl vaahtoutuvaa kermaa

1 prk (=2 dl) kermaviiliä (TAI rahkaa)

1½ dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

7 kpl liivatelehtiä ( tällä määrällä tulee ihanan pehmeää hyytelöä isoimmalla sosemäärällä) Käytän aina 2 g painoisia liivatelehtiä.

2 rkl vettä

2-3 dl mangososetta ( Piltti/Semper mangosose 1 prk = 1 dl, minä laitoin sosetta 3 dl)

Päällimmäinen hyytelökerros:

(huom. jos muutat veden sitruunamehuksi tai muuksi happamaksi, niin silloin pitää laittaa hyydyttävää ainetta enemmän)

1 dl vettä

1½ dl hyytelösokeria

2½ - 3 dl mangososetta

Koristeeksi: esim. valkosuklaata, kukkia yms.

Kakun valmistaminen

1. Valmista ensin pohja. Hienonna keksit esim monitoimikoneella ja sekoita jäähtynyt rasva sekaan. Taputtele massa irtopohjavuoan (pingota leivinpaperi tai muovi pohjalle)  tai muun vuoan (vuoraa vuoka kelmulla tai halkaistulla muovipussilla -> sen avulla kakku on helppo nostaa vuoasta pois) pohjalle.

2. Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 10 minuutiksi.

3. Vaahdota kerma vaahdoksi

4. Mittaa sose kulhoon ja lisää siihen sokerit

5. Purista liivatteista pois kylmä vesi. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi ja yhdistä liivatelehdet siihen yhdellä kertaa -> liukenevat, jos ei seos ole juoksevaa, tasaista niin kuumenna seosta varovaisesti.Muista että liivateseos ei saa koskaan kiehua.

6. Yhdistä  liivateseos heti mangososeen sekaan. Sekoita hyvin esim pallovatkaimella.

7. Kokeile että seos on kylmää ja lisää sitten kermaviili ja sekoita seosta sen verran voimakkaasti että seos on varmasti tasaista

8. Lisää kermavaahto seokseen  ja sekoita seos tasaiseksi ja maistele vielä seosta.

9. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta ( minä vedin raapalla koristekuvion) ja laita kakku hyytymään kylmään tunniksi ( tai kunnes varovaisesti sormella kokeillessa tuntuu että hyytelö on hyytynyt)

10. Valmista päälle tuleva mangohyytelö: kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen mangosose ja hyytelösokeri ja kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi sekoitellen sitä  koko ajan ettei tule kuorta pinnalle (pane asti kylmävesiastiaan niin jäähtyy nopeammin)

11. Laita päällimmäinen hyytelö varovaisesti esim kauhalla vuokaan...ole ripeä, ettei ennätä hyytyä liikaa. Liian kuumanakaan sitä ei voi laittaa koska muuten se rupeaa sulattamaan kermaista hyytelökerrosta

12. Pane kakku hyytymään kylmään mielellään seuraavaan päivään esim kattilan kansi vuoan päällä ( itse en laita koskaan kelmua, koska joskus on käynyt niin että kosteutta on valunut kakun pinnalle...jos niin sattuisi käymään, niin sen saa imeytettyä keittiöpaperiin, eikä kukaan tiedä mitään...)

13. Siirrä kakku tarjoiluvadille ( irtopohjavuassa kannattaa ensin irrottaa kakku vuoan seinämistä esim. veitsellä) ja koristele haluamallasi tavalla

1568252.jpg

Tällä kertaa tein mangohyytelökakun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm), jolloin kakusta tulee valmiina 4 cm korkea.

1568255.jpg

Ihanmuuten vaan vetäisin raapalla kuvion pintaan... joskus olen tarjonnut kakkua niin että tämän hyydyttyä koristeet vaan pintaan...

1568256.jpg

..enemmän tykkään kakusta kuitenkin niin että tekee vielä hyytelösokerilla hyydytetävän kerroksen päälle...

1568258.jpg

Apukäsiä tarvittiin jotta kakku on suht koht ehyenä vadilla....

1568260.jpg

Jättäisikö kakun tällaiseksi....

1568264.jpg

...vai tällaiseksi....

1568268.jpg

...sitten kumminkin laitoin vielä nuo pikeerilehdet... vaikka väri onkin karsea...

1568272.jpg

1568274.jpg

Tässä näkyy erittäin selvästi ettei pikeerilehdet kestä pinnalla kauniina... tämä oli minusta yllättävää, koska tavallisen kermakakun päällä pikeerikoristeet eivät ole muuttuneet miksikään....kaipa se sen verran kostea on tuo kakun pinta...