Tämän hetken lemppari lisäke lähes ruoalla kuin ruoalla on paistettu kiinankaali. Kiinankaalia tulee turhan harvoin käytettyä ruoanlaitossa, vaikka se on hyvä lisä esim keitoissa ja  pataruoissa, siitä voi tehdä ihania kääryleitä esim. liha-, sieni- tai vaikkapa kasvistäytteellä jne.

Paistettu kiinankaali on helposti muunneltavissa oman mielen mukaiseksi ja siihen voi yhdistellä vaikka mitä. Lisättävien ainestenkin kannattaa olla nopsaan kypsyviä, koska kiinakaalin paistamisessa menee vain muutama minuutti.

Paistettu kiinankaali

½ kiinankaalia

2-3 rkl rasvaa/öljyä paistamiseen

1 sipuli hienonnettuna

(punaista paprikaa tai chiliä)

soijakastiketta

hunajaa ( tai sokeria)

rouhittua mustapipppuria

suolaa

tuoretta persiljaa

( muita mausteita oman mielen mukaan)

Leikkaa kiinankaali ensin pituussuunnassa kahtia ja sitten poikittain reilun senttimetrin levyisiksi suikaleiksi. Kuumenna paistinpannulla rasva ja kuullota siinä ensin sipulit. Lisä sitten kiinankaali kuumalle pannulle ja sekoittele muutaman kerran. Kiinankaali kypsyy ihan muutamassa minuutissa. Varo, ettet ylikypsennä mössöksi. Lisä mausteet ja halutessasi hieman paprikasuikaleita tai tuoretta chiliä. Tarkista maku.

Paistettu kiinankaali on hyvää ihan tällaisena perusversionakin, tosin aneemisen näköistähän se on

Tällä kertaa söimme paistettua kiinankaalia valkosipulisten kyljysten ja kasvisten kera.

Paistettu kiinankaali hupenee paljon kypsymisen aikana.... me söimme kaksistaan ½ kiinankaalista tehdyn lisäkkeen ja lisänä oli muitakin lämpimiä kasviksia ja salaattia.

Paistetu kiinankaali passaa hyvin vaikkapa kalan, lihapullien tai vaikka broilerinkin lisäkkeeksi. Kokeilkaas