CIMG3779-normal.jpg

Vatkattua puuroa tulee tehtyä milloin mistäkin marjoista tai kuivatuista hedelmistä. Nyt oli vuorossa punaherukkaversio.Yleensä tehdessäni marjoista puuroa, en siivilöi kuoriosia pois, vaan nyt poikkeuksellisesti tein niin, sillä jotenkin punaherukka-mehu-seos vaikutti niin "muraiselta" ja halusin puurosta samettisen sileää....

Puuroni tein kauramannasuurimoista millä tulee rakenteeltaan pikkasen erilaista puuroa ja sitä pitää laittaa enemmän mitä tavallista. Maultaan kauramannasuurimoista tulee täyteläisemmän makuista puuroa, varsinkin maitopohjaisessa puurossa ero on selvä.

Vatkattu punaherukkapuuro (vispipuuro)

1 litra vettä

5 - 6 dl perattuja punaherukoita

1-1½ dl sokeria

(1 rkl vanilja/vanilliinisokeria...ei pakollinen, vaan antaa ihanaa lisämakua)

2 dl (saavat olla vähän kukkuroita) kauramannasuurimoita ( tai tavallisia mannasuurimoita vähän yli 1½ dl)

1 maustemitta suolaa

Mittaa teräskattilaan vesi ja marjat ja anna seoksen kiehahtaa 5 minuuttia. Siivilöi seos (siivilöinti ei ole välttämätöntä) ja laita mehu takaisin huuhtaistuun kattilaan. Lisää mehuun suola ja sokeri ja mannasuurimot kuiviltaan ripotellen vatkaimella vatkaten koko ajan. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoitellen ja hauduttele puuro kypsäksi noin 10 min. Lisää puuroon keittämisen jälkeen vanillliinisokeri. Jäähdytä puuro ihan kylmäksi (voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kattilan kylmään veteen ja sekoittelemalla aina välillä) Vatkaa kylmä puuro kuohkeaksi seokseksi. Maistele puuroa vielä vatkaamisvaiheessakin ja lisää makeutta omien makunystyröiden niin vaatiessa.

CIMG3774-normal.jpg

 

CIMG3791-normal.jpg

Ihan perinteisesti maidon kanssakin hyvää, vaan myös vaniljakastike loraus passaaa seuraksi oikein hyvin...