CIMG4606.jpg

Puolukasta tulee aika harvoin tehtyä makeaa piiraakkaa, vaan tällainen tuli nyt tehtyä. Toki tähänkin piirakkaan marjaksi käy mikä vaan marja, ihan oman valionnan mukaan. Mustaherukkapiirakkakin on hyvää.

Pyöreä puolukkapiirakka

(ohjeella tulee piirakkavuoallinen, minun pyrex-vuoan halkaisija on 27 cm)

Pohja:

100 g voita

1 dl sokeria

1 iso kananmuna

1½ dl vehnäjauhoja

1 dl grahamjauhoja (tämän tilalle voisi laittaa muitakin hieman tummempia jauhoja, esim hiivaleipäjauho, ruisjauho, sämpyläjauhoseos)

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

4 - 5 dl puolukoita tai muita marjoja  (jos käytät pakastepuolukoita, laita ne jäisinä)

Marjojen päälle seos:

1 prk = 200 g rahkaa (minulla oli vaniljarahkaa)

½ dl maitoa

2 isoa kananmunaa

noin ½ dl sokeria (jos tykkäät makeasta, laita enemmän)

2 tl vaniljasokeria

Valmistaminen:

Tee ensin pohja: Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat ja kuivat ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (minä ripsautin pohjalle vähän korppujauhoja), myös reunoille.

Levitä marjat tasaisesti raakan pohjan päälle. Halutessaan pakastemarjoihin voi sekoittaa 2-3 tl perunajauhoja sekaan. Minä en laittanut.

Sekoita kaikki täyteainekset sekaisin. Maistele täytteen makeutta. Kaada täyte piirakkavuokaan marjojen päälle tasaisesti.

Paista piirakkaa vähän alle 200 asteisessa uunissa, uunin alaosassa 25-35 min. Seuraile piirakan paistumista, ettei tule liian tummakaan.

Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen sen leikkaamista annospaloiksi.

Piirakka on säilytettävä kylmässä.

CIMG4607.jpg

Minusta tämä puolukkapiirakka on ehdottomasti parasta ihan jääkaappikylmänä.