Uunissa paahdetut juurekset/kasvikset passaavat vaikka minkälaisen aterian lisukkeeksi ja ovat hyviä vaikka sellaisenaan esim kylmän dippikastikkeen kera.
Uunissa paahdetut kasvikset
kesäkurpitsaa
bataattia
porkkanoita
keltasipulia
perunoita kuorimattomana
purjoa
öljyä
mausteita esim suolaa, mustapippuria ja valkosipulia
Pese kasvikset hyvin ja kuori ne mitkä haluat. Paloittele kasvikset esim pitkulaisiksi paloiksi. Sekoita kasvisten sekaan loraus öljyä ja mausteita ja sekoittele hyvin, jotta öljyämausteseos leviää joka puolelle kasviksissa. Kypsennä kasviksia 200-225 asteisessa uunissa reilu ½ tuntia palojen paksuuden mukaan. Kokeile kypsyys tikulla tai haarukalla. Makuakin voi maistella kesken kypsymisen ja lisätä mausteita tarpeen mukaan.
Me söimme uunikasviksia mustapekka-possun kanssa.
Kommentit