CIMG1400-normal.jpg

Uunissa paahdetut juurekset/kasvikset passaavat vaikka minkälaisen aterian lisukkeeksi ja ovat hyviä vaikka sellaisenaan esim kylmän dippikastikkeen kera.

CIMG1380-normal.jpg

Uunissa paahdetut kasvikset

kesäkurpitsaa

bataattia

porkkanoita

keltasipulia

perunoita kuorimattomana

purjoa

öljyä

mausteita esim suolaa, mustapippuria ja valkosipulia

Pese kasvikset hyvin ja kuori ne mitkä haluat. Paloittele kasvikset esim pitkulaisiksi paloiksi. Sekoita kasvisten sekaan loraus öljyä ja mausteita ja sekoittele hyvin, jotta öljyämausteseos leviää joka puolelle kasviksissa. Kypsennä kasviksia 200-225 asteisessa uunissa reilu ½ tuntia palojen paksuuden mukaan. Kokeile kypsyys tikulla tai haarukalla. Makuakin voi maistella kesken kypsymisen ja lisätä mausteita tarpeen mukaan.

CIMG1406-normal.jpg

Me söimme uunikasviksia mustapekka-possun kanssa.