CIMG2972.jpg

Jokunen aika sitten ostin Lidlistä lakritsikastiketta ihan hetken mielijohteesta.... vaan kun näin  k-ruoka.fi- sivustolla suklaisen lakutiikerikakun, tiesin mihin kastikkeen käytän.

Ohje löytyy siis täältä.

Sen verran tein ohjeeseen muutoksia, jotta paistoin kakun hieman miedommassa lämmössä ja suklaisen kuorrutuksen levitin koko kakun päälle. Lakukastiketta en enää päälle laittanut, vaan rouhin loput suklaat kostean suklaakuorrutuksen pinnalle. Lakritsipalat menivät sellaisinaan parempiin suihin, ei niistä enää kakun koristeeksi jäänyt...

CIMG2978.jpg

Kakku on mehevää ja sopivan kosteaa, ei olleskaan kuivaa. Seuraavan kerran laitan taikinaan ihan vähän enemmän jauhoja rakenteen takia. Jakelin kakun osissa ystäväperheille maistiaiseksi....pitääpä muistaa kysyä mitä tykkäsivät.

Minä olen lakufani, joten mausta tykkäsin paljonkin. Ei ole äklömakeaa, vaikka onkin suklaapinta.

CIMG2948.jpg

Tässä ei suklaa ole vielä jähmettynyt, siksi pinta noin kiiltelee... hyvin leikkautuu tämä kuorrutus, ei ole liian kovaa.