Viime lauantaina tehdessäni paistia uuniin, iski hillitön himo saada porkkanalaatikkoa. Vaikkei vielä jouku olekkaan

Itse en tykkää sellaisesta löllöstä porkkanalaatikosta, vaan jämäkästä ja porkkanaa pitää olla ihan reilusti. Tällaisella ohjeella tein tällä kertaa.....

Porkkanalaatikko

1½ dl puuroriisiä

2 dl vettä

8 dl maitoa (laitoin hyla täysmaitoa)

8 isoa porkkanaa kuorittuna ( puhdas paino oli n. 800 g ) + vettä porkkanoiden keittämiseen

2 munaa

n. 1 tl suolaa

1 maustemitta jauhettua muskottia

1 maustemitta jauhettua valkopippuria

2-3 rkl siirappia

pinnalle korppujauhoja ja voinokareita

Kuori porkkanat ja laita ne paloiteltuna kiehumaan veteen. Kun porkkanat ovat kypsiä, kaada vesipois ja soseuta porkkanat (minä käytin sauvasekoitinta).

Keitä nesteistä ja riisistä puuro.( kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää riisit, kiehauta kunnes vesi on imeytynyt riiseihin, lisää maito ja kypsennä puuro)

Lisää puuron mausteet, porkkanasose ja munat. Tarkista maku. Kaada seos uunivuokaan/foliovuokiin, ripottele korppujauhoja päälle (ja laita pinnalle pieniä voinokareita). Kypsennä laatikko 175-200 asteisessa uunissa 50-60 min.

Ohjeella tulee kuvassa näkyvä vuoallinen ja kävin just mittailemassa moniko siitä ottaisi. Lisäkeruokana annoksesta tulee  8-10:lle ...... itse  olen herkutellut laatikolla salaatin kera ihan pääruokana.