Tupun tuvassa oli tehty tämän tapaista lihamureketta  ja kun pitkästä aikaa laitoin kotona ruokaa ja aineksetkin sattuivat löytymään pakastimesta ilman kauppareissua, oli eilinen ruoka helppo päätettävä...

Pieni lihamure koostui seuraavista aineksista...

Pekonilla päällystetty lihamureke

1 dl maitoa

½ dl korppujauhoja

400 g naudan jauhelihaa

1 muna

vajaa1 tl suolaa

2 maustemittaa rouhittua mustapippuria

½ tl paprikajauhetta

2 pientä valkosipulin kynttä

1 rkl sinappia

mausteseos murekkeen päälle: 1½ rkl tomaattipyrettä + ½ rkl sinappia + 1 tl soijakastiketta -> sekoita sekaisin

mausteseoksen päälle 140 g pkt pekonisiivuja

 

murekkeen ympärille haluttuja kasviksia/juureksia maustettuna ( laitoin porkkanaa, perunaa, sipulia, suolaa, paprikajauhetta ja mustapippuria)

vuokaan 1½ dl vettä ja siihen liuotettu ½ lihaliemikuutiota

 

Sekoita korppujauhot + maito, lisää kaikki muut ainekset ja sekoita tasainen seos. Piata pieni pala seosta pannulla tai kypsennä mikrossa ja tarkista että maku on mieleinen. Muodosta seoksesta tasainen  pötkylä  suoraan uunivuokaan, levitä tomaatti-sinappiseos pääle ja  lado pekonisiivut päällimmäiseksi ( pekonisiivujen suunna voi valita ihan vapaasti...pitkittäin tai poikittain tai vaikkkapa vinottain )

Laita juurekset murekkeen ympärille vuokaan, mausta ne ja kaada lihaliemi vuokaan

Kypsennä ruokaa n. 50 min n.200 asteisesa uunissa.  Sekoita kasviksi kerran kypsentämisen aikana.

Tarkista murekkeen kypsyys keskeltä.

Vuoassa on 4 isoa luomuporkkanaa kuorittuna+ viipaloituna ja 5 pientä perunaa lohkoina ja vielä 1 iso sipuli lohkoina. Mausteeksi ripsautin suolaa ja paprikajauhetta ja mustapippuria...rosmariinia olisin laittanut, vaan eipä sitä sattunut olemaan...

Meillä tykätään aika ruskesta/kuivasta pekonista, joten paistoin murekkeen pinnan aika rapsakaksi. Nesteen määrä tuntui jossakin vaiheessa liian suurelta, vaan kun valmis ruoka joutui hieman odottamaan syöjiä, olikin se jo kaikki imeytynyt , eikä ruoka ollut yhtään liian nesteistä.

Mikäli joku ihmettelee liemen pinnalla olevaa väriä ja kuvittelee näkevänsä siinä rasvaa....  tunnustan laittaneeni kypsentämisen aikana muutaman voinokareen kasvisten päälle antamaan lisämakua ....siksi kait ne olivatkin erityisen hyviä....tosin ilman rasvalisäystäkin kasvikset ovat maukkaita muhiessaan maustetussa liemessä ja murekkeestakin valuu maukasta lientä kasvisten sekaan.