CIMG5346.jpg

Meillä tehdään omenapannaria melkeimpä useammin mitä peruspannaria.Se tuntuu jotenkin piirakan ja pannarin välimuodolta. Tehdessäni pannaritaikinaa, juolahti mieleen tehdä pikkuisia omenapannareita. Alkujaan olin siis tekemässä pellin kokoista yhtä isoa pannaria. Alhaalla oleva pannaritaikina- ja täytemäärä on siis mitoitettu yhdelle 50 cm uunin pellille. Minä paistoin noin puolesta taikinasta puolikkaan pellin kokoisen pannarin (vasta ostetulla vuooalla) ja puolikkaasta taikinasta minipannareita.

CIMG5387.jpg

Nämä kaikki tuli siis alla olevalla ohjeella. Muutama minipannari oltiin jo maisteltu kuvan ottohetkellä.En edes muista, koska olisin viimeksi käyttänyt maitojauhetta. Sain pakkauksen Valion maitojauhetta ystävältä jo aikaa sitten, kun hänellä ei tullut käytettyä. kauan se oli minullakin kaapissa, mutta nyt laitan kaikkkeen maholliseen sitä. Maitoa vastaavan seoksen saa 1 litra vettä ja 2 dl maitojauhetta.

 

Omenapannukakku

(ohjeella tulee pellillinen pannaria, pellin koko 34x37 cm TAI 2 muffinsipellillistä (= 24 kpl) minipannareita TAI 1 muffinssipellillinen (=12 kpl) ja 1 piirakkavuoallinen pannaria)

7 dl maitoa (minä laitoin kylmää vettä + 1½ dl maitojauhetta)

2 isoa kanan munaa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa (voi olla hieman kukkura)

2-3 rkl sokeria

50 g sulatettua voita

Pannaritaikinan päälle ennen uuniin laittamista

noin 8 dl pieniä kuorittuja omenakuutioita + ½ dl sokeria + 2 tl kanelia + 2 tl vvaniljasokeria

Valmistaminen.

Mittaa neste kulhoon, sekoita sekaan pallovatkaimella vatkaten maitojauhe, vehnäjauhot, munat, mausteet ja rasvasula. Anna taikinan turvota puolisen tuntia, jos on aikaa.

Jos paistat minipannareita, voitele muffinssipellin syvennykset oikein hyvin rasvalla. Isoon pannariin laitoin taasen rypistetyn leivinpaperin vuoakaan.

Annostele/kaada taikina vuokaan/vuokiin. Minä jaoin taikinan niin, että isompaan pannariin tuli 7 dl valmista taikinaa ja loput jaoin muffinssipellin syvennyksiin (eli jokaiseen tuli ihan pikkasen yki ½ dl)

Kuori ja paloittele omenat oikein pieniksi kuutioiksi (varsinkin jos teet muffinssipellillä), sekoita sekaan sokeri + kaneli + vaniljasokeri. Annostele omenapalat pannarin päälle, ihan reunoille asti.

Paista pannarit 200 asteisessa uunissa aika alhaalla/keskitasossa kypsiksi. Minulla pikkupannarit kypsyivät noin 20 minuuttiin ja isompi oli uunissa noin ½ tuntia. Valmiissa pannarissa pitäisis olla pinnalla ja pohjalla hyvä paistopinta ja omenoiden pitää ehtiä kypsyä ihan pehmeiksi.

Ripsauta vielä halutessasi hieman sokeria pannareiden päälle.

CIMG5358.jpg

12 kpl minipannareita

CIMG5362.jpg

Tänä kevyt ja pinnoitettu vuoka tulee olemaan taatusti meillä kovassa käytössä. Ei ollenkaan huono muutaman euron ostokseksi.

CIMG5364.jpg

Meillä omenapannari syödään ihan tällaisenaan kylmänä tai hieman lämmitettynä, vaan eihän kukaan kiellä tarjoamasta lisänä vielä jotain hilloa/marjoja ja kermavaahtoa tai jätskiä.