Bataatti-jauhelihapihvien alkuperäinen ohje on Hyvä terveys/Kevyt Kokki-lehdestä ( kevät 2009), Joitakin pieniä muutoksia tein ohjeeseen, joten kuvan alla ohje kuten minä pihvit tein....
Bataatti-jauhelihapihvit
150 g kuorittua, raastettua bataattia ( raastoin aika hienoksi)
300 g jauhelihaa ( alkuperäisessä possua, minä laitoin naudanlihaa)
1 dl hienonnettua sipulia ( laitoin pakastesipulikuutioita)
1 muna ( alkuperäisessä ohjeessa ei ole munaa ollenkaan)
n. ½ tl suolaa
muutama kierros maustepippuria myllystä
2 rkl kuivattua persiljaa
1 tl aromat-seosta
n. 1 rkl soijakastiketta
paistamiseen öljyä tai muuta rasvaa
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi murekemassaksi. Muotoile pihveiksi tai muun mallisiksi. Paista pihvit keskilämmöllä paistinpannulla ( minä paistoin lettupannulla) tai uunissa 225 asteessa 12-15 min.
Minä paistoin vielä bataatti-jauhelihapihvien lisäkkeeksi sipulia.
Hyviä olivat pihvit, aika miedon makuisia...mutta paistettu sipuli antoi kyllä lisämakua.
Näiden lämpimien ruokien lisäksi syötiin aterialla tätä salaattia.
Kommentit