IMG_20231007_154853_edit_8735513661770.j

Jokunen aika sitten tein taas tällä sekoitettavalla ohjeella rusinakahvikakun

Alkuperäinen ohje löytyy Myllyn paras sivustolta rusinakakun nimellä. Vähän tein muutoksia; en laittanut kivennäisvettä, vaan appelsiinin mehua nesteeksi, kardemummaa laitoin vain 1 kukkuran tl (ja maistui meille riittävästi, alkuperäisessä ohjeessa 1 rkl = 3 tl) ja rusinoita laitoin 2 dl. Rusinat sekoitin jauhojen sekaan, siitäkin huolimatta ne paikoitellen laskeutuivat kakkuvuoassa pohjalle (koska taikina on niin löysää), vaan eipä tuo meitä syödessä haitannut.

IMG_20231007_150055_edit_8817490704187.j

Makuyhdistelmänä tykättiin rusina-appelsiini-kardemumma yhdistelmästä. Jotain ärtsympää tähänkin olis vielä voinut laittaa lisämakua tuomaan, jos tykkää voimakkaammista mauista. Tosin minähän vähensin huomattavasti kardemumman määrää, mutta jos olisin laittanut 1 rkl, olsi se meille kyllä ollu liikaa, vaikka kuinka kardemummafaneja ollaankin.

Minusta tämä oli vastatehtynä jäähtyneenä pehmeärakenteisena parempaa, mitä muutaman päivän päästä.

Alla olevassa kuvassa vähän eri makuinen kakku, perusohjeena sama sekoitettu taikina.

IMG_20230923_175434_edit_126042403068844

Tässä kakussa on makua tuomassa mango-appelsiini-limemarmeladi/täyte (ostettu Justuksesta). Olisimpa vaan hoksannut laittaa tähän vaikka limecurdia lisämakua antamaan (tai vähän sitruunankuorta). kun sitäkin olis ollu jääkaapissa aukaistu prk. Omat lemppari kuivamausteet käyttöön tämänkin kakkuohjeen kanssa, niin saap lisämakua, koska pelkillä marmeladeilla tällä ohjeella tehden tulee miedon makuista.