Me söimme murekkeen kanssa perunasosetta ja jouluruokien loppuja...
Lihamureke omenaluumutäytteellä
(näillä ainesuhteilla tehtävä ehdottomasti vuokamurekkeeksi)
2 dl kermaviiliä + 1 dl maitoa + 1 dl korppujauhoja + 2 dl pakastesipulia + 400 g jauhelihaa + 2 rkl sinappia + 3 rkl ketsuppia + suolaa, pippuria, paprikajauhetta + 1 pieni valkosipulin kynsi + 1 muna
täytteeksi; 10 kuivattua luumua ja 1 omena
Nesteet ja korppujauho sekoitetaan ensin keskenään ja sekaan lisätään kaikki muut ainekset. Puolet jauhelihaseoksesta laitetaan uunivuokaan, päälle laitetaan luumut (leikeltynä pienemmiksi) ja omena lohkoina ja sitten loput mureketaikinasta laitetaan päälle ja pinta tasoitetaan. Pinnalle ripsautetaan korppujauhoja 1 rkl, jos haluaa. Paistetaan uunissa 175-200 asteen lämmössä noin tunnin ajan.
Tästä vuoallisesta lihamureketta tulee 6 isoa annosta tai 8 pienempää....
Kommentit