Erilaiset kaalikeitot,-padat ja -laatikot kuuluvat omiin lempiruokiini, joten tämäkin pataruoka maistui oikein hvyvin. Erilaisuutena tässä oli ohran käyttö yhtenä padan raaka-aineena. Toki riisiä ole vastaavasti käyttänyt, vaan kyllä ohra oli täyteläisemmän makuista. Ruokien kauneuskilpailua tämäkään ruoka tuskin voittaisi, maan maku oli hyvä.
Jauheliha-kaalipata ( ohraa ja pekonia)
2-3 rkl voita, margariinia tai öljyä
noin 1 kg valkokaalia
4 porkkanaa
noin 4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
½ dl ohrasuurimoita
noin ½ dl siirappia
400 g naudan jauhelihaa
150 g pekonia
1 iso keltasipuli
suolaa maun mukaan
paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
meiramia
Suikaloi puhdistettu valkokaali ja kuoritut porkkanat. Kuullota kaali ja porkkanat rasvatilkassa padassa/kattilassa.Lisää sekaan vesi, lihaliemikuutio, mausteita ja ohrasuurimot. Hauduta ruokaa miedolla lämmöllä noin tunnin ajan....eli kunnes kaali on pehmeää. Sekoita välillä ja lisää nestettä tarvittaessa. Kaalin kypsyessä, kuori ja hienonna sipuli ja pekoniviipaleet. Ruskista ensin paistinpannulla pekonit ja ota ne pois pannulta ja sitten ruskista jauheliha ja sipulit ja ripsauta niihin vähän suolaa ja pippuria. Lisää jauhelihaseos ja pekonit muiden ainesten sekaan pataan kypsymisen loppupuolella, kuitenkin niin että ne ehtivät hautua muiden ainesten kanssa. Tarkista ruoan maku.
Lämmitettynäkin oli hyvää...
Kommentit