CIMG4726.jpg

Erilaiset kaalikeitot,-padat ja -laatikot  kuuluvat omiin lempiruokiini, joten tämäkin pataruoka maistui oikein hvyvin. Erilaisuutena tässä oli ohran käyttö yhtenä padan raaka-aineena. Toki riisiä ole vastaavasti käyttänyt, vaan kyllä ohra oli täyteläisemmän makuista. Ruokien kauneuskilpailua tämäkään ruoka tuskin voittaisi, maan maku oli hyvä.

Jauheliha-kaalipata ( ohraa ja pekonia)

2-3 rkl voita, margariinia tai öljyä

noin 1 kg valkokaalia

4 porkkanaa

noin 4 dl vettä

1 lihaliemikuutio

½ dl ohrasuurimoita

noin ½ dl siirappia

400 g naudan jauhelihaa

150 g pekonia

1 iso keltasipuli

suolaa maun mukaan

paprikajauhetta

mustapippuria myllystä

meiramia

Suikaloi puhdistettu valkokaali ja kuoritut porkkanat. Kuullota kaali ja porkkanat rasvatilkassa padassa/kattilassa.Lisää sekaan vesi, lihaliemikuutio, mausteita ja ohrasuurimot. Hauduta ruokaa miedolla lämmöllä noin tunnin ajan....eli kunnes kaali on pehmeää. Sekoita välillä ja lisää nestettä tarvittaessa. Kaalin kypsyessä, kuori ja hienonna sipuli ja pekoniviipaleet. Ruskista ensin paistinpannulla pekonit ja ota ne pois pannulta ja sitten ruskista jauheliha ja sipulit ja ripsauta niihin vähän suolaa ja pippuria. Lisää jauhelihaseos ja pekonit muiden ainesten sekaan pataan kypsymisen loppupuolella, kuitenkin niin että ne ehtivät hautua muiden ainesten kanssa. Tarkista ruoan maku.

CIMG4734.jpg

Lämmitettynäkin oli hyvää...