Pitkästä aikaa tuli viime viikonloppuna tehtyä  pitsaa...

Broileripitsa

(pellillinen)

Pohja; 2 dl lämmintä vettä + 30 g tuorehiivaa + 3/4 tl suolaa + 2 rkl öljyä + n. 5 dl puolikarkeaa vehnäjauhoja -> lietä hiiva nesteeseen, lisää suola, öljy ja alusta pehmeä taikina. Kohota taikinana tai valmiina levynä pellillä ( leivinpaperin päällä) ennen täyttämistä ( painele käsin ilmat pois levystä ennen täytteiden levitystä)

Pitsakastike; 200 g paseerattua tomaattia + ½ dl tomaattipyrettä + sokeria, suolaa, mustapippuria, kuivattua oreganoa ja basilikaa

Täyte; 3 kpl broilerin fileleikkeitä, suolaa, mustapippurirouhetta, paprikajauhetta, basilikaa, kuivattua persiljaa, valkosípulia 2 kynttä,  2 isoa punasipulia ohuina lohkoina, ½ isoa punaista paprikaa, 100 g meetwurstia hienonnettuna, säilykepersikkaa 5 puoliskoa ohuina lohkoina, herkkusieniä 1 pieni prk hyvin valutettuna, pieniä mozzarellapalloja puolitettuina/viipaleina ja pitsajuustoraastetta

-> paloittele broileri pieniksi ja ruskista pannulla kypsäksi, lisää loppupuolella myös punasipulilohkot ja suikaloitu paprika sekaan kypsymään pannulle. Mausta seos hyvin. Levitä pohjalle ensin kastike, vähän juustoraastetta, kaikki täytteet ja vielä päällimmäiseksi hieman juustorastetta. Kypsennä pitsa n. 225 asteisessa uunissa 15-20 min.

Tämä täyteyhdistelmä oli meille oikein mieluinen ja makujakin oli riittävästi  ja mastui hyvälle kylmänäkin

Tähän pitsaan laitoin täytteitä tarkoituksella oikein reilusti