Muutamien blogilaisten kanssa oli puhetta kommentoinneissa että piimää ei kotia viitsi jonkin ohjeen takia ostaa, kun ei sitä loppua tule juotua. Tässäpä yksi ihan hyvä kahvikakkuohje mihin piimää voi "upottaa". Kakku ei ole juhlavimmasta/kauneimmasta päästä ulkonäöltään mutta ihan asiallinen kahvikakku. Ja kakku on todella helppo ja nopea tehdä, ei tarvitse vatkailla mitään....
Suklaakakukun nimellä tämä kakkuohje on alun alkaen jossakin ollut, mutta empä rohkenisi siitä sitä nimeä käyttää kun ei kakku ole suklaata nähnytkään.... kahvikakut ovat toki kuulemma vanhanaikaisia ( jossakin lehdessä luki niin), mutta minä ainaskin niitä vielä leivon ....
"Piimän upotus kakku"
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl soodaa
½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g rasvaa sulatetuna + jäähdytettynä
2 dl piimää
3 munaa
Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään ja yhdistä niihin muut ainekset ja sekoita kakkutaikina tasaiseksi. Paista kakku n. 160 asteessa noin 1 tunti. Tarkista kypsyys!
Huono kuva, sorry! Luonnossa kakkuviipaleet ovat tummemman ruskeita väristään mitä tässä kuvassa...
Kommentit