Kotoista pikaruokaa...
Jauheliha-makaronipata
2 rkl öljyä paistamiseen (mikäli ruskistat lihan paistinpannulla, ei tätäkään tarvita)
400 g naudan jauhelihaa
1 iso keltasipuli hienonnettuna
2 pulleaa valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen suippopaprika suikaleina
200 g (=1 pieni prk) paseerattua tomaattia ( tai tomaattia muussa muodossa)
noin 1 litra vettä
noin 300 g makaronia (käytin täysjyvä kierremakaronia)
1 lihaliemikuutio
1 tl paprikajauhetta
1½ - 2 tl suolaa
mustapippurirouhetta myllystä
soijakastiketta
1 pieni prk ananaspaloja liemineen
Kuumenna öljy padassa/kattilassa ja lisää siihen jauheliha rakeistumaan (tai paista jauheliha ja sipuli paistinpannulla ja siirrä kattilaan). Kun jauheliha on muuttunut harmaaksi, lisää sekaan hienonnettu sipuli, valkosipuli ja anna niiden pehmetä hieman jauhelihan seassa.
Lisää paseerattu tomaatti, vesi ja mausteet ja kuumenna seos kiehuvaksi.
Lisää seuraavaksi makaronit kypsymään seokseen. Anna seoksen kiehua hiljaisesti ja sekoittele välillä. Kun makaronit ovat lähes kypsiä, lisää paprikasuikaleet ja ananaspalat (mehuineen)..... säästä muutama ananaspala annokseen pinnalle. Anna ruoan kypsyä lopullisesti välillä sekoitellen. Varo ylikypsentämästä makaronia. Lisää ruoan kypsymisen aikana tarvittaessa nestettä.
Tarkista ruoan maku.
Nykyisin teen tällaisetkin padat lihaisampina, vaan jos haluaa enemmän makaronivoittoista, laittaa sitä esim 400 g yllä olevaan annokseen.
Kommentit