CIMG3548.jpg

Arkivapaalla ollessani leivon hyvin usein jotain jo heti aamusta. Viime viikolla tein  kinkku-juustosarvia rotinoiksi arabialaisten maustekakkujen ja pitkojen lisäksi ystäväperheelle.

CIMG3528.jpg

Tein alla olevan ohjeen tuplana eli 48 kpl sarvia.

Kinkku-juustosarvet

(24 kpl)

8 dl vehnäjauhoja
200 g juustoraastetta (tällä kertaa laitoin mozzarellaa)
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
200 g voita (tai margariinia)
noin 3½ dl maitoa

Täytteeksi savukinkkua (minä käytin 275 g/24 sarvea...mutta vähempikin piisaa)

Voiteluun 1 muna

Pinnalle juustoraastetta tai seesamin- ja/tai unikonsiemeniä

Nypi kova rasva ja kuivat aineet keskenään ryynimäiseksi seokseksi. Lisää joukkoon maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Hienonna täytteeksi tuleva kinkku.

Jaa taikina jauhotetulla pöydällä kolmeen osaan. Kaulitse osa kerrallaan pyöreäksi ohueksi levyksi.Leikkaa levy terävällä veitsellä/taikinapyörällä/pitsaleikkurilla kahdeksaan sektoriin, jaa kinkku kolmioiden leveään päähän ja kääri sarviksi siten, että aloitat käärimisen leveämmästä päästä....kts kuva.
Laita sarvet leivinpaperin (mulla jälleen kaksinkertainen leivinpaperi pellillä) päälle pellille ja taivuta sarviksi. Liitoskohta alas keskelle, jotta sarvi pysyy kiinni.  Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta tai muuta koristetta.
Paista sarvet noin 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.....lähemmäs 15 min menee aikaa ja voi mennä muutama minuutti ylikin. Seuraa paistumista, etteivät sarvet tummu liian tummiksikaan...

CIMG3533.jpg

CIMG3536.jpg

CIMG3539.jpg

Suurin osa sarvista meni rotinoiksi, vaan riitti näistä vielä parille muullekkin ystäväperheelle maistiaisia ja vielä  jäi itsellekkin muutamia syötäväksi.