CIMG7208.jpg

...vai oliskos nämä ihan vaan täytettyjä munalättyjä, munakasrullia tms... K-ruokasivustolla  nämä on nimetty munakaswrapeiksi. Ainakin Kirsin keittiössä näitä on kans tehty.

Tässäpä ohje millaisia minä tein....ohje on yhdelle munakaswrapille = 2 puoliskoa kuvassa

Munakaswrappi

(ohjeella tulee yksi kpl = 2 puoliskoa kuvassa)

1 iso muna

1 rkl maitoa

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

rasvaa paistamiseen

Täyte:

ohuen ohutta kinkkuleikkelettä tms  ( 4- 5 siivua)

pala tuoretta kurkkua (noin 3 cm pala)

kirsikkatomaatteja (3-4 kpl)

punaista paprikaa pieni pala

punasipulia hienonnettuna (tai esim kevätsipulia)

yrttituorejuustoa (tai muuta oman maun mukaista) noin 2 rkl

(ensi kerralla laitan vielä tuoretta persiljaa ja basilikaa reilusti...)

 

Valmistele ensin täyteainekset... Suikaloi kinkkuleikkele ja kuutioi kurkku. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan ja hienonna paprika ja pieni pala punasipulia.

Riko kananmunat kulhoon. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja mausteet.

Kuumenna pannussa nokare rasvaa ja kaada pannulle munakasseos. Kääntele pannua, jotta seos leviää tasaisesti. Kypsennä munakasta miedolla lämmöllä noin 2 minuuttia, kunnes pinta alkaa kuivua. Käännä munakas lastan avulla ja paista vielä hetkinen toiseltakin puolelta.... (nämä voisi tosin paistaa myös vain toiselta puolelta). Siirrä munakaslätty lautaselle odottamaan... jos teet useita wrappeja, paista ensin pohjat.

Levitä tuorejuustoa munalätylle ( jos vaikeuksia levittämisessä, niin anna tuorejuustonokareen olla hetkinen pohjan päällä, niin se pehmenee ja on helpompi levittää...eikä se varmaan niin vaarallista ole, jos ei tuorejuustoa ihan joka kohtaan tulekkaan)  ja nosta päälle muut täyteainekset. Rullaa munakas tiukaksi kääröksi ja nosta tarjoilulautaselle kokonaisena tai leikkaa munakaswrappi puoliksi, kuten minä tein. Nautiskele kiireettömänä sunnuntaina esim aamupalalla tai vaikka ihan oikean ruokana ja miksipä ei nämä passaisi myös huikopalaksi iltamyöhällä...

CIMG7200.jpg

CIMG7195.jpg

CIMG7199.jpg

CIMG7204.jpg

Tällä vadilla on siis kuudesta munasta tehdyt munakaswrapit.

CIMG7214-001.jpg

Minä olen tehnyt nyt pariin otteeseen näitä ja meillä kyllä tykätään näistä. Täyttäviä ovat ja tuollaisessa yhdessä kokonaisessa wrapissa on kyllä kovasti syötävää. Täytteet jokainen voi säveltää oman maun mukaiseksi. Tykkäsin paljon myös tonnikala-kasvis-valkosipulituorejuustotaytteellä tehdystä. Jonkin sortin savukalatäyte on vuorossa meillä ens kerralla.