Herkuttelijan höystöä riisin ja kasvisten kera.
Herkuttelijan höystö
hyvää naudan paistia suikaleina tai kuutioina ( minulla oli sisäpaistisuikaletta) 400 g
rasvaa lihojen ruskistamiseen
1-2 kpl sipulia
suolaa, pippuria, paprikajauhetta
tomaattipyrettä ( minä käytin paseerattua tomaattia noin 1 dl , kun jäi tähteeksi pitsapatonkien teosta)
vettä nesteeksi ( herkkusienien lientä?) niin että lihat peittyvät
hillosipuleita noin 1 dl
kokonaisia herkkusieniä noin 2 dl
vehnäjauhoja tai ruskea kastike suurusta katikkeen suurustamiseen
(ruokakermaa pehmentämään makua)
Valmistaminen:
- ruskista liha ja sipulit
- lisää vesi ja mausteet ja kypsennä liha lähes kypsäksi ( minä kypsensin reilun 1½ tuntia)
- lisää herkkusienet (puolita isot) ja hillosipulit
- suurusta kastike, tarkista maku ja sakeus ja lisää halutessasi ruokakerma -> kastikeosuutta vähän, punaruskea maukas kastike missä mureaa kypsää lihaa = herkuttelijan höystö
- tarjoa lisänä riisiä/pastaa /perunaa eri muodoissa
Kommentit