Herkuttelijan höystöä riisin ja  kasvisten kera.

943743.jpg

Herkuttelijan höystö

hyvää naudan paistia suikaleina tai kuutioina ( minulla oli sisäpaistisuikaletta) 400 g

rasvaa lihojen ruskistamiseen

1-2 kpl sipulia

suolaa, pippuria, paprikajauhetta

tomaattipyrettä ( minä käytin paseerattua tomaattia noin 1 dl , kun jäi tähteeksi pitsapatonkien teosta)

vettä nesteeksi ( herkkusienien lientä?) niin että lihat peittyvät

hillosipuleita noin 1 dl

kokonaisia herkkusieniä noin 2 dl

vehnäjauhoja tai ruskea kastike suurusta katikkeen suurustamiseen

(ruokakermaa pehmentämään makua)

Valmistaminen:

- ruskista liha ja sipulit

- lisää vesi ja mausteet ja kypsennä liha lähes kypsäksi ( minä kypsensin reilun 1½ tuntia)

- lisää herkkusienet (puolita isot) ja hillosipulit

- suurusta kastike, tarkista maku ja sakeus ja lisää halutessasi ruokakerma -> kastikeosuutta vähän, punaruskea maukas kastike missä mureaa kypsää lihaa = herkuttelijan höystö

- tarjoa lisänä riisiä/pastaa /perunaa eri muodoissa