CIMG1173-normal.jpg

Meidän makuun persikkaa oli tuossa kasvisekoituksessa (Apetitin hedelmäinen kasvissekoitus) turhan vähän, joten laitoin höystöön lisäksi vielä säilykepersikan puolikkaita pieninä kuutioina. Jos ei halua ostaa nimenomaan tuota kasvissekoitusta, niin toki muutkin kasvikset käyvät ja laittaa persikan sitten säilykepersikoista tai tuoreista.

 

Hedelmäinen broilerihöystö

n. 500 g maustamatonta broilerilihaa suikaleina (mulla oli leikkeitä, mitkä leikkasin itse suikaleiksi)

 2 rkl öljyä

paprikajauhetta

currya

sitruunapippuria

suolaa

aromat-seosta

3-4 dl ruokakermaa + ½ dl vettä

300 g hedelmäinen kasvissekoitus (Apetitin pakaste, sisältää herneitä, keltaista ja oranssia porkkanaa ja persikkaa)

3 säilykepersikan puoliskoa pieninä kuutioina

Ruskista lihapalat öljytilkassa, lisää mausteet ja nesteet. Anna ruoan kypsyä n. 10 min välillä sekoitellen. Lisää kasvikset sekaan ja jatka kypsentämistä kunnes ainekset ovat kypsiä eli 10-15 min. Lisää persikanpalaset ja kuumenna vielä kiehuvaksi.Tarkista maku ja sakeus. Tarkoitus on että kokoon kiehunutta ruokakermaa on vain kostukkeeksi ja höystö on muutoin sakeaa.

Jos tykkää enemmän kastikkeisesta, voi lisä liemeksi laittaa vettä/kanalientä ja suurustaa lientä vaikka tärkkelysjauholla (esim valkoisella Maizenalla + tilkalla vettä)

CIMG1170-normal.jpg

 

CIMG1162-002-normal.jpg

Hedelmäisen broilerihöystön ja spaghetin kera söimme ihan tavis vihersalaattia. Ihan ekaa kertaa tuli ostettua salaattiin Valion laktonta salaattijuustoa..... aika rikkonaisia juustopaloja oli sattunut tuohon purkkiin.