IMG_20210327_115305.jpg

Tällaisten kaalipihvien ohje tuli vastaan videona jossain netin syövereissä.

Minusta nämä ovat pihvin oloisia, niin nimesin ne yksinkertaisesti kaalipihveiksi. Maustoin seosta huomattavasti enemmän, mitä videolla. Freesasin keltasipulin, kun halusin miedontaa sen makua.

Jos kaali meinaa jäähä turhan rouheaksi, voisi sitäkin hieman esikypsentää, niin pääsisipä vähemmällä paistamisella. Ihan hyvin kyllä ohut kaalisuikale ehtii kypsyä, kun ei hötkyile paiston kanssa, vaan antaa pihvien rauhassa pehmetä ja ruskistua pannulla.

Minä paistoin pihvit ihan tavallisilla paistinpannuilla, vaan jos haluaa tasakokoisia ja tasamuotoisia, niin silloin lettupannut käyttöön. Mää inhoon, kun lettupannu on isompi mitä isoin levy on, niin ei sitten pihvit paistu tasasesti.

Tälleen minä tein kaalipihvit.

Kaalipihvit  (15 kpl, kts kuva)

350 g puhdistettua valkokaalia

3 kananmunaa

kukkura tl suolaa (10 g)

mustapippuria myllystä  (laitoin 5 kierrosta)

1 pullea valkosipulin kynsi raastettuna

paprikajauhetta (½ tl)

tuoretta hienonnettua persiljaa (noin ½ dl)

kukkura dl vehnäjauhoja (80 g)

1 iso keltasipuli + rasvaa kuullottamiseen

1 dl maitoa

noin 100 g juustoraastetta

Lisäksi tarvitaan rasvaa pihvien paistamiseen (käytin voita)

Valmistaminen:

Hienonna puhdistettu kaali oikein ohuiksi suikaleiksi (tai karkeaksi raasteeksi). Minä vetelin ihmeveitsellä kaalin suikaleiksi.

Hienonna sipuli ja kuullota sipuli pienessä määrässä rasvaa.

Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin.

Paista pieni koepihvi ja maistele mausteet mieleisiksi. Jotain olisin vielä voinut lisätä… voi tätä seosta ihan raakanakin maistella, mutta kypsennetyn maku on niin erilainen, että jos maun haluaa tarkistaa, niin kannattaa kypsentää koepala.

Paista pihvit paistinpanulla tai ohukaispannulla miedolla lämmöllä (jotta kaali ehtii pehmitä) molemmin puolin nätin ruskeiksi. Älä painele, äläkä kääntele pihvejä moneen kertaan. Laita tarjolle ekaksi paistunut puoli päällepäin, koska se tulee AINA kaikista paistettavista kauniimman näköinen.

IMG_20210327_095241.jpg

Jotain lisämakuja tähän olisi kenties vielä voinut laittaa?

IMG_20210327_112623.jpg

Hyvin pysyvät kasassa paistettaessa, eikä kääntämisvaikeuksiakaan ollut. On tässä seoksessa sen verran paljon kananmunaa ja juustoa. Malttia vaan paistamiseen, että kaali ehtii kypsyä (jos sitä ei esikypsennä mitenkään).

IMG_20210327_114335.jpg

Tässä kaikki yksinkertaisella ohjeella tehdyt pihvit yhteispotretissa.