CIMG4054-001-normal.jpg

Ei mitään pikaruokaa, vaan muutoin ei ruoanlaitto tämän helpompaa voi olla. Lihan pintaan laitetaan mieleiset mausteet ja useiksi tunneiksi uuniin kypsymään...

Uuniliha viljapossusta

noin 1½ kg pala viljapossun uunilihaa

pintaan mausteiksi: suolaa, soijakastiketta, ripsaus sokeria, paprikajauhetta, reilusti mustapippurirouhetta ja pari valkosipulin kynttä

(vettä vähän uunivuoan pohjalle)

(lisäkkeeksi 2 isoa keltasipulia)

Hiero mausteet lihan pintaan joka puolelle ja laita liha uunivuokaan.Laita loraus vettä vuoan pohjalle.  Kypsennä lihaa miedolla lämmöllä (120-150 astetta) vähintään nelisen tuntia...alussa uuni voi olla vähän isommalla. Kansi/folio vuoan päälle, niin helpottuu vahtaaminen. Nestettä saisi olla vuoan pohjalla koko ajan vähän, joten sitä joutuu lisäilemään. Viimeiseksi tunniksi lisää lihan viereen lohkotut sipulit/sipulirenkaat kypsymään...pyöräytä ne vuoan pohjalla olevassa ihanana makuisessa liemessä ja jätä hautumaan pehmeiksi. Kun liha on oikein pehmeää, anna sen vielä tekeytyä peitettynä hetkinen ennen lihan paloittelua. Paloitellun lihan kun pyöräyttää vuoan pohjalla olevassa maukkaassa liemnssä, niin ei muuta soosia tarvita.

CIMG4048-normal.jpg

Meillä syöjät itse ottivat lihasta siitä kohtaa mistä halusivat....ihanan pehmoista liha kyllä oli ja hautunut maustunut sipuli kruunasi makunautinnon.

CIMG4060-normal.jpg

Niin simppeliä, mutta hyvää. Tätä toivottiin tehtävän meillä pian uudemmankin kerran...