Tein taas tätä simppeliä salaattia varhaiskaalista.
Varhaiskaali-marinoitupunasipulisalaatti: Viipaloin yhden kuoritun punasipulin ohuiksi puolirenkaiksi ja sekoitin sen sekaan puolikkaan sitruunan mehun, suolaa ja sokeria oman maun mukaan ja vielä aika reilusti mustapippurirouhetta myllystä ja loraus öljyä (minä laitoin ihan vaan rypsiöljyä). Kaikki vaan sekaisin ja maistelin. Annoin sipulin marinoitua puolisen tuntia ja sekoitin sitten sen sekaan puolikkaan hienonnetun (= noin 450g) varhaiskaalin. Hienonsin kaalin juustohöylällä ja loppuosan leikkasin vaan ihan veitsellä mahdollisimman ohueksi suikaleiksi. Maistelun jälkeen lisäsin hieman makuja (siis suolaa, sokeria ja pippuria). Pinnalle hienonsin vielä vähän persiljaa. Aika usein lisään salaattiin kaalin ohella myös hienonnettua kurkkua, paprikaa tai säilykeananasta. Nyt jätin nekin pois. Valmiin salaatin vo antaa vielä tekeentyä kylmässä tai syödä heti. Mulle maistuu kummin vaan.
Minä saatan popsia salaattia ihan tällaisenaankin.
Nyt salaattia syötiin lisäkesalaattina broilerin nuijien ja kermaisen orzon kanssa.
Tällä kertaaa tein kermaisen orzon/orzoton keitetystä (tähteeksi jääneestä) orzosta. Eli laitoin pannulle vähän voita ja kuullotin siinä kevätsipulia, lisäsin keitetyn orzon, 2 dl ruokakermaa ja lorauksen vettä ja mausteita (suolaa, paprikajauhetta, curryä, valkosipiulia, mustapippuria, kurkumaa) ja annoin ruoan kiehua noin 5 mion, jolloin neste imeytyy orzoon. Tarvittaessa loraus vettä lisänesteeksi. Maun tarkistua ja valmista on.
Täältä löytyy ohje orzoton tekoon niin että tekeminen aloitetaan raakasta orzosta.
Broilerin nuijat kypsennetään meillä Russelissa leivinpaperin päällä airfryertoiminnolla 40-60 min riippuen käytetystä lämmöstä. Yleensä 200 molemmin puolin riippuen miten hoppu on saaha valmista. Tykätään kunnolla ruskistuneista ja ylikypsistä. Minä laitan usein pienen lorauksen vettä pohjalle puolen tunnin kypsentämisen jälkeen, niin lihat pysyvät mehevinä.
Minä laitoin omaan salaattiini lautasella vielä ananasta.
Kommentit