CIMG4410.jpg

Kun on jo muutenkin kiirus päivä, niin eikös silloin pidä vielä ruveta pullien tekoon. Mulle kävi näin viime viikolla ja sitten oli vielä kiireisempi päivä. Aikomus oli tehä ihan vaan kanelikiekkopullia, silmäpullia ja vähän munkkeja.

Tein litran normi pullataikinan. Muutoin suunnitelmat pitivätkin, mutta kanelipullat muuttuivat korvapuusteiksi.

CIMG4399.jpg

Korvapuusteissa on ihan tutuun tapaan sulaa voita, sokeria ja kanelia täytteenä. Tällä kertaa tein korvapuustit suoraan leikatusta pullarullapalasta. Ihan nätti pulla tulee niinkin. Tosin kyllähän näin tehdynkin puustin saa kaatumaan, jos vaan leikkaa liian ohuen taikinakiekon täytja painaa sen puustiksi.etystä rullasta.

CIMG4402.jpg

Hyvin kohonneet pullat painoin vielä toistamiseen keskeltä.

CIMG4404.jpg

Voitelin pullat kananmunaseoksella (+tilkka vettä sekaan), pinnalle laitoin raesokeria ja paistoin pullat 200-225 asteisessa uunissa 15-20 min. ihan kunnon ruskeiksi.

CIMG4413.jpg

CIMG4423.jpg

Voisilmäpullissa ei ole mitään sen kummempaa. Niitä nyt vaan aina pitää välillä tehä. Hyvin kohonneeseen pullaan painoin ison kolon keskelle, sitten voitelin pullat munaseoksella, kovaa voita kuutio kuoppaan, ihan pohjalle asti painaen, sokereina on ripsaus vaniljasokeria (1 tl jaettuna 4 pullaan) ja lähes 1 tl hienoa sokeria /pulla voin päälle. Siitä se sitten uunissa pullan paistuessa kyllä leviää. Paistettu 200-225 asteisessa uunissa nafti 15 minuuttia.

CIMG4408.jpg

Samasta litran taikinasta tuli vielä parikymmentä munkkirinkilää.