CIMG7616-001.jpg

Tämä oli kolmas kerta, kun paistoin ison pitsan pitsa-alustalla (Housen hiiliteräs pitsa-alusta) ja nyt sain pitsasta mieleisen paistostaan, myös pohja sai hyvin väriä.

Pitsassa on:

pohjana kylmäkohotettu pitsapohja durum jauhoista

keittämätön pitsakastike (maistuu raikkaalle): muttitomaattimurskaa ½ prk + tomaattipyrettä noin 3 rkl tuomaan voimakkuutta ja sakeutta + suolaa + sokeria + kuivattua oreganoa + 1 oikein pullea valkosipulin kynsi raastettuna

täytteet: pitsajuustoseosta kastikkeen päällä reilu kerros, possun filettä (vuolu), sinihomejuustoa, punasipulia, punaista suippopaprikaa ja ananasta

Paistoin pitsa-alustalla sähköuuni täysillä (pitäs olla 300 astetta, vaan tuskin ihan sitä on) alimmalla tasolla 12 minuuttia ja sitten hetkisen ilman ritilää ihan uunin pohjalla. Pitsan pohja ottaa ihan hetkessä väriä. Vahattava uunin vieressä ja oltava skarppina, ettei pohja pala.

CIMG7618.jpg

Syödessä laitettiin vielä pitsamaustetta/oreganoa lisämausteeksi ja osa laittoi öljy-valkosipuliseostakin pitsan päälle. Hyvää oli, vaikka pikkasen turhan paksu pohja tulikin tehtyä omaan makuuni. Muut syöjät eivät kylläkään asiasta valittaneet.