IMG_20250408_164537_edit_66289108971691.

Näiden oikein sitruunaisten piirakoiden kohdalla minulla oli tarkoitus testata sitruunakreemi-rahkatäytettä, mutta täytteen tekovaiheessa unohdin kokonaan ja täyte tuli tehtyä eri ohjeella. Pitää toiste kokeilla kreemillä maustettua rahkatäytettä, vaikka eri pohjaiseen piirakkaan, jos ei tule pullataikinapohjaisia piirakoita tehtyä nyt lähiaikoina.

IMG_20250408_144913_edit_66514251527178.

Käyttämiäni pullataikinaohjeita löytyy useita googlaamalla pullataikina mimmin keittiö. Täyte tehty tällä ohjeella oikein sitruunaisena ilman rusinoita.

Pikkupiirakoiden tekeminen eteni valmiista kohonneesta/levänneestä pullataikinasta näin....

Hierasin kohonneesta taikinasta pikkupullat pellille kohoamaan 9kpl/pelti.

Kun pullat olivat hyvin kohonneet, painoin jokaiseen teemamukilla syvennyksen ja vielä muotoilin syvennystä sormilla laajemmaksi.

Sitten voitelin reunat kananmunaseoksella (missä tilkka vettä)

Nykyisin pistelen haarukalla muutaman reijän piirakan pohjalle. (ei kohoa pohjasta niin paljoa)

Reilu  lusikallinen täytettä syvennyksiin. (Mulla on semmonen vanha isohko kirpparilta eurolla ostettu lusikka.)

Uuniin paistumaan noin 200 asteeseen tavallisen uunin keskiosaan. Kun pohja on ohut, kannatta tsekata, ettei paistu liikaa pohjasta. (pitääkö laittaa 2 leivinpaperia päällekkäin pellille tai nostaa paistotasoa kesken paiston?) Anna rahkapiirakoiden jäähtyä kunnolla, ennen kuin pinoat niitä lomittain/pakkaat.

VCalmistele seuraava pellillinen valmiiksi toisten paistuessa. Eikä haittaa mitään, vaikka valmiit täytetyt piirakat joutuisivat odottamaankin uuniin pääsyä.

IMG_20250408_164418_edit_66325281549489.

Jäähtyneinä uskaltaa jo pinota limittäinkin. Näitäkin tuli tekopäivänä syötyä turhan monta.