Pitkästä aikaa tein kauraleipää itse...

1847382.jpg 1847383.jpg

1847379.jpg

Näissä kahdessa muhkeassa kauraleivässä on 6 dl lämmintä vettä, 50 g tuorehiivaa, 1 rkl sokeria, 1½ -2 tl suolaa, 4 dl kaurahiutaleita (minä laitoin kaurapuuron loput, n 3 dl), 1 dl öljyä, 4 dl hiivaleipäjauhoja, vehnäjauhoja sopivasti.... kohotin sekä taikinan että leivät hyvin ja haarukalla pistelyn jälkeen paistoin solmun malliseksi leivotut leivät n. 200 asteessa puolisen tuntia. Leipä on kypsä kun se tuntuu nostettaessa kevyeltä ja pohjakin on paistunut...koputtelemaankin on äiti neuvonut leivän pohjaa...kun kuuluu ontto kumiseva ääni, on leipä kypsä...

Tällä ohjeella tulee aika vaaleaa ja höttöistä leipää...mutta se oli tällä kertaa tarkoituskin...suolaa olisi voinut olla hieman enemmänkin, mutta parempi niin, mitä liian suolainen leipä.