Nopeatekoinen ja helppo arkiruoka jauhelihasta. Seassa makaronin ja jauhelihan lisäksi kasviksia ja säilykeananasta. Annaksen voi tietty jättää poiskin, vaan minusta se passaa oikein hyvin tähän. Broileriversioon olen laittanut säilykepersikkaa. Ohje on muokatavissa oikein helposti oman maun mukaiseksi käyttäen mieleistä jauhelihaa, kasviksia, mausteita. Monet tekevät makaronipadan ihan ilman kasviksia yms, vaan meillä tykätään nykysellään enemmän kuvan tyyppisistä.
Ainesuhteet eivät ole niin nökön nuukaa tällaisessa. Minä tein tapani mukaan aika lihaisaa pataruokaa.
Meidän makaronipatamme valmistui alla olevalla ohjeella.
Jauheliha-makaronipata
400 g naudan jauhelihaa (käytän 10%)
1 iso keltasipuli hienonnettuna
2-3 pulleaa valkosipulin kynttä hienonnettuna/raastettuna)
200 g pss pakaste herne-maissi-porkkanaseosta
1 punainen suippopaprika suikaleina
200 g (=1 pieni prk) paseerattua tomaattia (tai tomaattia muussa muodoissa, murskaa, pyrettä)
6-7 dl vettä (tarvittaessa enemmän?)
4 dl makaronia (käytin sarvimakaronia täysjyväversiona)
lihafondia tai 1 lihaliemikuutio
noin 1 tl paprikajauhetta (jos savupaprikaa, laita aluksi vähemmän)
noin 1½ tl suolaa (määrä riippuu mm soijakastikkeen määrästä)
mustapippurirouhetta myllystä
noin 1 rkl soijakastiketta
1 pieni prk ananaspaloja liemineen (tai kiekkoja ja paloittelet ne)
(pikkasen tuoretta chiliä)
herneenversoja tai muuta vihreää kypsän ruoan pinnalle
Valmistaminen:
Ruskista jauheliha oikein kuumassa padassa/paistokasarissa (minä jätän palaset tällaisessa tarkoituksella isommiksi, eli en hiero niitä ihan pieniksi rakeiksi) Kun jauheliha on muuttunut harmaaksi, lisää sekaan hienonnettu sipuli, valkosipuli ja anna niiden pehmetä hieman jauhelihan seassa.
Lisää paseerattu tomaatti, vesi ja mausteet ja kuumenna seos kiehuvaksi.
Lisää seuraavaksi makaronit kypsymään seokseen. Anna seoksen kiehua hiljaisesti ja sekoittele välillä. Kun makaronit ovat lähes kypsiä, lisää paprikasuikaleet ja ananaspalat mehuineen. Anna ruoan kypsyä välillä sekoitellen. Varo ylikypsentämästä makaronia. Lisää ruoan kypsymisen aikana tarvittaessa nestettä.
Tarkista ruoan nestemäärä ja maku.
Hetken aikaa kun makaronipata tekeytyy kattilassa, imeytyy loppukin neste aineksiin. On niin makuasia kuinka nesteisenä versiona tällaisesta ruoasta tykkää.
Loppuruoka syötiin toisena päivänä lämmitettynä ja siihen lisäsin vähän vettä kosteudeksi.
Makuja oli pataruoassa sen verran reilusti, että edes kanssasyöjä ei halunnut ketsuppia pruutata lisämauksi.
Kommentit