IMG_20230225_144332.jpg

Helppo ja nopeatekoinen kotiruoka. Vaihteeksi lihana pelkästään pekonia.

IMG_20230225_135652.jpg

Yllä olevassa kattilassa näkyy ohjeella tuleva määrä ruokaa. Me söimme kanssasyöjän kanssa tästä kaksi kertaa. Ohjeella tehden ei tule kauhean lihapitoista pataruokaa, mutta meille pekonia oli ihan riittävästi.

Kaali-pekonipata

3 dl vettä (aluksi)

lihaliemifondi (tai kuutio)

soijakastiketta (aluksi noin 1 tl)

suolaa (aluksi vain ½ tl)

mustapippuria myllystä oman maun mukaan

paprikajauhetta (aluksi ½ tl)

siirappia (aluksi noin 1 rkl)

kuivattua meiramia (aluksi vajaa 1 tl)

1 pullea valkosipulin kynsi raastettuna/hienonnettuna

900 g valkokaali (puhdistamaton paino) -> puhdista ja hienonna

2-3 isoa porkkanaa kuorittuna ja kuutioituna

170 g pkt pekonisiivuja -> leikkaa suikaleiksi (minä käytän saksia)

1 oikein iso keltasipuli hienonnettuna

Valmistaminen

Laita vesi ja mausteet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää paloiteltu valkokaali ja porkkanakuutiot kattilaan ja jätä kannen alle kypsymään.

Ruskista pekonit ja sipulit paistinpannulla ja lisää ne kattilaan. Anna ruoan hautua kypsäksi välillä pohjaa myöten sekoitellen. Tarvittaessa lisää vettä. Minun ei tarvinnut lisätä. Meillä kaalipadan pitää olla vähänesteistä.

Tarkista ruoan maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

IMG_20230225_144328.jpg

Lisäkkeeksi otettiin puolukkahillon ja puolukkasurvoksen sekoitusta.