IMG_20241023_084458.jpg

Tein omalle aamupalalleni lämpimän pekoni-muna-tomaatti-croisantin. Tämänkin idean näin jossain reelsissä, ei siis ole oma keksintöni. Tomaatit halusin tähän lisätä antamaan vähän tuoreutta/kevennystä. Minä laitoin pekonia kitsaasti vain yhden siivun suolaisuuden ja syötävän täyttävyydenkin takia, mutta kyllä tuohon vois toisenkin siivun pekonia laittaa. Myös mausteita lisään ensi kerralla.  Ja näihinhän kelpaa sitten vaikka jo vähän kuivahtaneetkin croisantit.

IMG_20241023_084219_edit_30424309171571.

Yhteen pekoni-muna-tomaatti-croisanttiin tarvitaan: 1 iso paistettu croisant, 1 kananmuna rakenne rikottuna

(+ mausteita), 1-2 siivua pekonia, muutama tomaattisiivu + mitä nyt muuta haluaakaan laittaa täytteeksi.

Paistoin ensin pekonin pannulla ja kaadoin munaseoksen pannulle pekonin päälle ja heti perään laitoin halkaistun croisantin pannulle munaseoksen päälle . Sitten annoin munaseoksen hyytyä ja kevyesti ruskistua. Laitoin lastan alle ja käänsin croisantin ylösalaisin. Laitoin tomaattiviipaleet ja lumpsautin croisantin muotoonsa niin että täytteet jäivät keskelle. Ja sitten vaan heti syömään.

GridArt_20241024_190657132.jpg

Minulla on siis tässä vaan 1 pekonisiivu, mutta ens kerralla laitan toisenkin, joten kummallekkin croisantin puoliskolle tulee oma siivu. Tomaattiakaan ei ole mikään pakko laittaa tai toisaalta tuoreaineksia vois laittaa enemmänkin. Miten paljon muna-pekonitäytettä haluaakaan keventää.

IMG_20241023_084318.jpg

Ehdottomasti menee jatkoon itelläni ja ens kerralla rohkenen tehä kanssasyöjällekkin tällaisen. Tätähän voisi muokata niinkin, että laittaa jotain maustettua tuorejuustoa levitteeksi croisantin puoliskoille ennen kuin painaa ne muna-pekoniseokseen. Tuhti syötävä tämä on tällaisenaankin yhdellä pekonisiivulla.