Tämän gluteenittoman marjakakun tein juhannuksen aikaan.
Kakussa on 6 munan gluteeniton kakkupohja tehtynä 0,7 ohjeella. Laitan jauhoja vähän enemmän mitä laskennallisesti tulisi. Jauhoina semperin finmix ja perunajauho. Ei leivinjauhetta.
Täältä löytyy tekstiä 0,7ohjeeseen.
Tein myös pelkällä perunajauhoilla 6 munan pohjan, mutta maullisesti tykkäsin enemmän tästä, joten perunajauhopohjan käytän muuhun. Jossakin vaiheessa laitan tämänkin ohjeen näkösälle.
Kakussa on 2 täyteväliä. Kummassakin välissä on ohut sipaisu mansikkamarmeladia ja sen päällä täytteenä on yhdessä välissä (hyvin valutettuja pakaste)mansikoita ja toisessa välissä ihania kotimaisia isoja (pakaste)vadelmia + kummassakin välissä on marjakerroksen päällä sitruunarahka-kermavaahto-sokeriseosta (1 prk sitruunarahkaa + 3 dl kermaa + sokeria Tästä määrästä riitti myös reunoille murukerros). Kakku on kostutettu vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kakku tekeytyi yön yli peitettynä jääkaapissa.
Seuraavana päivänä kuorrutin kakun kermavaahdolla. 4 dl kermaa -> vaahdoksi + makeutta. Kakussa oli ensin päällä hillitty reunoja kiertävä pursotus, vaan kun kermaa ja kalliita kotimaisia mansikoita oli, niin peitinpä sitten koko päälyksen kermapursotuksin. Mansikat maksoivat juhannuksen aikaan 250 g rasia 6 e.
Mansikoiden lisäksi kakku sai koristeeksi orvokkeja.
Kakkua oli syömässä päiväkahvin merkeissä isompi porukka mökkiolosuhteissa ja sitä jäi vain pieni pala.
Kommentit