IMG_20220625_145401.jpg

Tämän gluteenittoman marjakakun tein juhannuksen aikaan.

IMG_20220622_160535.jpg

Kakussa on 6 munan gluteeniton kakkupohja tehtynä 0,7 ohjeella. Laitan jauhoja vähän enemmän mitä laskennallisesti tulisi. Jauhoina semperin finmix ja perunajauho. Ei leivinjauhetta.

Täältä löytyy tekstiä 0,7ohjeeseen.

Tein myös pelkällä perunajauhoilla 6 munan pohjan, mutta maullisesti tykkäsin enemmän tästä, joten perunajauhopohjan käytän muuhun. Jossakin vaiheessa laitan tämänkin ohjeen näkösälle.

original_eed7e2ad-0789-4040-a80a-d59ca50

Kakussa on 2 täyteväliä. Kummassakin välissä on ohut sipaisu mansikkamarmeladia ja sen päällä täytteenä on yhdessä välissä (hyvin valutettuja pakaste)mansikoita ja toisessa välissä ihania kotimaisia isoja (pakaste)vadelmia  + kummassakin välissä on marjakerroksen päällä sitruunarahka-kermavaahto-sokeriseosta (1 prk sitruunarahkaa + 3 dl kermaa + sokeria Tästä määrästä riitti myös reunoille murukerros). Kakku on kostutettu vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kakku tekeytyi yön yli peitettynä jääkaapissa.

Seuraavana päivänä kuorrutin kakun kermavaahdolla. 4 dl kermaa -> vaahdoksi + makeutta. Kakussa oli ensin päällä hillitty reunoja kiertävä pursotus, vaan kun kermaa ja kalliita kotimaisia mansikoita oli, niin peitinpä sitten koko päälyksen kermapursotuksin. Mansikat maksoivat juhannuksen aikaan 250 g rasia 6 e.

IMG_20220625_145409.jpg

Mansikoiden lisäksi kakku sai koristeeksi orvokkeja.

IMG_20220625_145327.jpg

Kakkua oli syömässä päiväkahvin merkeissä isompi porukka mökkiolosuhteissa ja sitä jäi vain pieni pala.