CIMG6876.jpg

Tänä vuonna sima tuli tehtyä jo hyvissä ajoin, vaan munkit meinas taaskin jäähä tekemättä. Eipä tuo kyllä olis kauheasti haitannut, kun ei meillä oikein niiden syöjiäkään ole enemmälti. Jotenkin ne vaan kuuluvat vappuun.... kaupasta meinasin ostaa, vaan innostuin kuitenkin eilen tekemään pienen taikinan ajatuksena tehdä kanelikierremunkkeja. Pieniä sellaisia.

CIMG6878.jpg

Kanelikierremunkkeihin tein ihan tavis pullataikinan. Kohotetusta taikinasta kaulitsin levyn, levitin sille  pehmeää rasvaa nuukasti ja kanelia reilusti ja sokeria kohtuullisesti.....sitten vaan rullaksi, liitoskohdan nipistely kiinni ja leikkuu parin sentin paksuisiksi kiekoiksi mitä kohoamaan....

CIMG6857.jpg

Munkkiaihioiden annoin kohota oikein kunnolla liinan alla....sinä aikana tein muita pullia.

CIMG6860.jpg

Munkkien paistossa käytän ihan rypsiöljyä. Pienessä kattilassa tällä kertaa keittelin. Ekan erän kokeilin varovaiseti, jotta räiskyykö rasva miten munkkien täytteen takia. Turha palko oli, ei mitään kummempia tapahtunut. Normaalin tapaan kypsensin munkit molemmin puolin ja laitoin ne valumaan.

CIMG6866.jpg

Osa munkeista meni pakastimeen ja osan sokeroin.... meillä tykätään munkeista myös ihan ilman pinnoitusta...sokeria yms.

CIMG6878.jpg

Jos munkkeihin haluaa vielä enemmän kanelin makua, voisi ne kieritellä kaneli-sokeriseoksessa. Tai vain kastaa munkin toiselta puolelta sokeriin, kuten minä teen usein, jos en halua niin kauhean makeaa pintaa koko munkkiin.

CIMG6880.jpg

Saatuani munkit jäähtymään, tulikin ystävä sopivasti käymään ja sai mukaansa muutamia lämpimäisiä maistiaisiksi....

CIMG6886.jpg

Kummin päin nyt sitten itse kunkin mielestä onkaan kauniimpi....minusta epätasaisempi puoli päällepäin....on vähän kun ruusun näkönen.

CIMG6890.jpg

Sima tuli tehtyä kerrankin ajoissa....on tekeentynyt jääkaapissa kunnolla. Yleensä tulee ain viimetippaan teko jätettyä tai sitten ollaan tyydytty kaupan simaan. Nyt hyvissä ajoin vihjaisin kanssasyöjälle siman teosta ja hän sen suurimmaksi osaksi tekikin. Mitä nyt sitruunan käsittelyssä piti ihan yksilöopetusta/oikein likiopetusta antaa. Sokereiksi fariinisokeia ja tavallista sokeria ja määrällisesti pikkasen enemmän mitä ohje käskee laittaa. Hiivana käytettiin kuivahiivaa ja käydä annettiin huoneenlämmössä ennen siivilöintiä 2 päivää. Yleensä ollaan viimetingan tekemisissä annettu olla vaan vuorokauden. Alkuviikon maistelun jälkeen vielä oli maku tekeentynyt ja parantunut, kun eilen ystävän kanssa sitä maisteltiin.

 

MIMMIN KEITTIÖSTÄ TOIVOTELLAAN MAHOTTOMAN HYVÄÄ VAPPUA KAIKILLE.