Pakastimessa on vielä aika monta omenalohkopussia...laitoin niitä sinne piirakkatarpeiksi, vaan nyt kun makeita leipomuksia teen vähemmän, ovat jääneet sinne käyttämänttä. Jotain hyvää teki mieli nyt pyhien aikana, kun syöjiäkin oli enemmän ja rahkat yms eivät oikein innostaneet.... päätin hyödyntää omppuja lämpimänä lisäkkeenä jätskille. Kait tämä on jonkunlainen versio karamellisoiduista omenoista.

Karamellisoidut omenat (calvadoksella maustetut)

1 dl sokeria ( käytin tavallista, fariinisokerikin olisi hyvää)

n. 50 g voita

n. 8 dl pakastettuja kotimaisia omenalohkoja ( tai ei pakastettuja)

 kanelia ( laitoin n.1 tl)

(ripsaus suolaa -> ei välttämätön...taittaa makeutta ja ryhdistää makua)

(kunnon loraus calvadosta -> ei ole välttämätön)

Sulata sokeri pannulla (+ paahda hiukan), lisää voi ja sekoittele tasaiseksi. Lisää omppulohkot ja kypsentele varovaisesti välillä sekoitellen. Minä en halunnut kypsentää lohkoja sosemaiseksi, joten yritin olla skarppina kypsennysajan kanssa. Kypsiä, pehmeitä olivat ja muotokin vielä lohkomainen. Aikaa meni n. 10 min. Kypsentämisen aikana lisäsin kanelin ja ripsauksen suolaa ( jos haluaa) Calvadoksen lorautin ihan viimeiseksi seoksee.

Omenalohkot voisi jättää liemeen jäähtymään ja tarjota ne kylminä vaikka kermavaahdon tai hyvän vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Tai samat lisäkkeet käyvät myös lämpimien omppujen kanssa.

Minä halusin tarjota omenalohkot jätskin kanssa, joten hieman jäähdyttelin omenaseosta ( haaleaksi) ja hurautin kaataa kaiken isojen jäätelölohkojen päälle laakeaan kulhoon. Siitä sitten jokainen otti sopivaksi katsomansa määrän. Pikaisesti on tällainen versio syötävä, ettei tule ihan sulanutta lällyä.

 Omppulohkoja voi maustaa oman mielensä mukaisesti...kanelia, kardemummaa, sitruunan mehua+ kuorta, tähtianista...

Tässä kulhollisessa on 1 litra vaniljakermajäätelöä ja koko pomssi omenalisäkettä.

 

Hyvää kahvia mukillinen vielä seuraksi, niin olotila oli aika ihana