Jo jokunen aika sitten sain tehdä tällaisen täytekakun.
Tässä lyhyesti faktaa kakusta.
Kermatäytekakku
Pohja: 6 munan sokerikakkopohja 0,7 ohjeella. (jauhoista osa perunajauhoja)
Kostutus: spritellä
Täytteet: kotimaisia vadelmia ja vaniljarahka-kermaseosta ja toisessa välissä säilykepersikkaa ja sitruunarahka-kermaseosta.
Kuorrutus: vispikermaa vaniljalla makeutettuna
Koristeet: karkkeja ja omar-karkeista tehtyjä pieniä ruusuja (omar-karkkia pehmitetään ihan pienen pieni hetki mikrossa ja sitten siitä voi muotoilla mitä vaan)
Alareunassa: paahdettuja mantelilastuja
Vadelmakerroksen alla on rahka-kermaseosta ja samaa pursotin reunalle valliksi, ettei vadelmat värjäisi kuorrutuskermaa punaiseksi.
Ei oo kaikki sliipattu tasaiseksi, vaan tämä onkin semmoinen kotoisa kakku.
Karkkeja oli ostettu vaikka minkälaisia, vaan yllättävät karkit päästivät väriä heti kermaan, kun laitoin lautaselle koemielessä karkkeja kermaan kiinni ja annoin niiden olla jääkaapissa vähän aikaa.
Ihan loppumetreille asti, olin sitä mieltä että laitan kakkuun myös vadelmia koristeeksi, vaan jotenkin en sitten saanutkaan niitä passaamaan tähän, joten laittamatta jäivät.
Kommentit