CIMG1096.jpg

Jo jokunen aika sitten sain tehdä tällaisen täytekakun.

Tässä lyhyesti faktaa kakusta.

Kermatäytekakku

Pohja: 6 munan sokerikakkopohja 0,7 ohjeella. (jauhoista osa perunajauhoja)

Kostutus: spritellä

Täytteet: kotimaisia vadelmia ja vaniljarahka-kermaseosta ja toisessa välissä säilykepersikkaa ja sitruunarahka-kermaseosta.

Kuorrutus: vispikermaa vaniljalla makeutettuna

Koristeet: karkkeja ja omar-karkeista tehtyjä pieniä ruusuja (omar-karkkia pehmitetään ihan pienen pieni hetki mikrossa ja sitten siitä voi muotoilla mitä vaan)

Alareunassa: paahdettuja mantelilastuja

CIMG1075.jpg

Vadelmakerroksen alla on rahka-kermaseosta ja samaa pursotin reunalle valliksi, ettei vadelmat värjäisi kuorrutuskermaa punaiseksi.

CIMG1080.jpg

 

CIMG1082.jpg

Ei oo kaikki sliipattu tasaiseksi, vaan tämä onkin semmoinen kotoisa kakku.

CIMG1090.jpg

Karkkeja oli ostettu vaikka minkälaisia, vaan yllättävät karkit päästivät väriä heti kermaan, kun laitoin lautaselle koemielessä karkkeja kermaan kiinni ja annoin niiden olla jääkaapissa vähän aikaa.

CIMG1099.jpg

Ihan loppumetreille asti, olin sitä mieltä että laitan kakkuun myös vadelmia koristeeksi, vaan jotenkin en sitten saanutkaan niitä passaamaan tähän, joten laittamatta jäivät.