Myllyn parhaat sivuilta löytyy pätkiskakun ohje ja tästä kakusta on monissa blogeissa  tehty eri versioita...minä ihastelin mm. Mian sivuilla hänen tekemäänsä valkosuklaista versiota.

Viime tiistaina siivottiin siskon porukan kanssa meidän keittiön kaapit...ja lupasin itselleni etten osta mitään uusia leipomisaineksia ennenkuin suurin osa entisistä on käytetty....siksi minun pätkiskakkuversioni sisältääkin kaikenmoisia jämäsuklaita....eikä pätkiksiä ollenkaan. Kakku on ihanan helppo ja nopea tehdä, koska siinä ei vatkailla mitään vaahdoksi....

Tällaisen kakun sain aikaiseksi...

1723866.jpg

Oli pakko mahuttaa kuvaan samettikukatkin, kun ne ovat niin kauniin värisiä....

Suklaakakku

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

(½ tl suolaa, ei välttämätön)

4 rkl kaakaojauhetta

150 g voita tai margariinia

2 dl maustamatonta jugurttia tai kermaviiliä (minä laitoin kermaviiliä)

2 dl marianne crushia ( tai muuta suklaata )

3 munaa

Kuorrutus:

150 g suklaata ( minä laitoin maitosuklaata + tummaa suklaata)

75 g voita tai margariinia

Koristeeksi: suklaarusinoita tms.

Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Sulata voi ja yhdistä se ja kermaviili ja munat ja marianne crush kuiviin aineisiin. Sekoita taikina tasaiseksi esim. haarukka-tai pallovatkaimella. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista n.170 asteessa  n.50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla kakun keskiosasta. Minä jouduin paistamaan kakkuani vähän toista tuntia. Paistoin kakun neljän litran tavallisessa kakkuvuoassa, halkaisija 27 cm, jolloin valmiin kakun korkeudeksi tuli n. 6 cm. Kumoa kakku jäähtymään ja kuorruta taisempi puoli suklaakuorrutuksella. Kuorrutuksessa kannattaa ensin sulattaa rasva ja sitten siihen kuumaan rasvaan lisätä suklaa ja sekoitella tasaiseksi. Tarvittaessa kuorrutusta lämmitetään varovaisesti ja sekoitetaan koko ajan. Kuorrutus kaadetaan kakulle ja levitetään vähän, ei haittaa vaikka valuu reunoillekkin. Kuorrutuksen päälle laitetaan haluttu koristelu. Minä laitoin suklaarusinoita 80 g laatikollisen.

1723864.jpg

Kakun makua ei vielä olla maisteltu....kun en vielä tiedä jääkö tämä itselle vai viedäänkö se viemisiksi kyläreissulle.... saa sitä joka tapauksessa sitten maistella ja laitan myöhemmin arviota.

Lisäys 14.7.2008

Nyt on kakku syöty melkein kokonaan.....se syötiin sitten lopujen lopuksi meillä kotosalla, kun tulikin vieraita. Kakku oli hyvää tuollaisenaankin. Itse kuitenkin aion seuraavan kerran laittaa taikinaan ½ tl suolaa terästämään muita makuja. Suklaarusinoita riittää tietenkin vähemmänkin koristeeksi, mikäli niitä edes haluaa  käyttää. Jos laittaa noin paljon, niin siistien pienien palasten leikkkaminen voi olla haastavaa...mehän leikkasimme isoja palasia, joten hankaluutta ei ollut. Jos tekisin tätä juhlapöytään , laittaisin rusinat vain kakun reunaan, ihan vaan leikkamista ajatellen tai laittasin koristeeksi jotain "pienempää" esim rakeita, strösseleitä, kokoshiutaleita....

Ihan varmasti tämä kakkuohje tulee jäämään vakioohjeisiini ja sitä pitää testata eri versioina, alkuperäisenä pätkisversionakin ( alkuperäinen ohje myllyn parhaat sivuilla). Kannattaa kokeilla!