original_3640dbfb-ba8b-426d-90a4-f7057d4

Pitkästä aikaa paistoin tänä aamuna aamupalalle pieniä munakaslättyjä. Hyviä ovat ilman täytettäkin tai juustoversioina tai sieniversiona. Minä käytin näihin ohuen ohuen kokolihaleikkeleen ja väriläiskäksi paprikaa. Vaan täytteen voi jokainen valita oman maun mukaan esim. savu- ja tonnikalastakin tulee hyviä.

Pienet munakaslätyt

(lättyjen halutusta paksuudesta ja täytteen määrästä riippuen tulee 7-10 pientä lättyä)

Munakasseos:

3 isoa kananmunaa

2 rkl vettä (tai muuta nestettä)

ripsaus suolaa

muutama kierros mustapippuria myllystä

Täytteeksi:

esim kokolihaleikkelettä  (1 siivu ohuen ohutta /syvennys)

tuoretta paprikaa

Lisäksi tarvitaan rasvaa paistamiseen

Valmistaminen

Hienonna kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi.

Sekoita munien rakenne rikki kulhossa, lisää neste, suola ja pippuri.

Kuumenna lettupannu, annostele syvennyksiin rasvaa ja laita jokaiseen kinkku-paprikaseosta ja lusikoi munaseos heti syvennyksiin. Minä tein tästä annoksesta tällä kertaa 7 kpl.

Anna munakaslettujen ruskistua kevyesti/hyytyä ja käännä ne sitten lastalla. Hyydytä ihan vaan pikkuhetki toiselta puolelta. Valmiita ovat.

IMG_20210928_081036.jpg

Meillä näitä napsitaan kylminä välipaloinakin. Miehen toiveesta, tällä kertaa ei mitään vihreää edes pinnalle.