Kolottaako kinuskihammasta? Tässäpä pikkuleivät mitkä voivat kolotusta hieman helpottaa.

Alkuperäinen ohje löytyy täältä Yhteishyvän sivuilta kinuskisten viipalepipareiden nimellä.

Oikeasti ohjeen mukaan tehtynä näistä pitäisi tehdä viipalekakkuja.... minä tein osan tällaisiksi ihan tavallisiksi pyöreiksi ja painoin niihinkin haarukalla hieman kuviota haarukkaleipien tapaan... tämä pikkuleipätaikina oli ihanan helpon tuntuista leivottavaa, ei tarttunut käsiin eikä pöytään ja kauniin väristäkin se oli jo raakana taikinanakin.

 
Minä tein näköjään huomattavasti pienempiä mitä alkuperäisessä ohjeessa ohjeistetaan ( 30 kpl)....minulla tuli valmiita pikkuleipiä reilu 50 kpl alla olevasta taikinasta.
 
Kinuskiset pikkuleivät
 
 

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja kinuskikastike. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seokseen. Sekoita taikinaksi.

Muotoile taikinasta kaksi pitkää, noin 25 sentin tankoa ja aseta ne leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä tankojen väleihin leviämisvaraa ja painele niitä vähän litteämmiksi.

Paista n. 200-asteisessa uunissa 15- 20 minuuttia tai kunnes tangot ovat kauniin ruskeita. Leikkaa tangot hieman jäähtyneinä terävällä veitsellä noin 3 sentin viipaleiksi. Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä.

TAI halutessasi tehdä pyöreitä pikkuleipiä, pyörittele pieniä palloja käsien välissä ja paina haarukalla pintaan koristusta.

Nämä kinuskiset pikkuleivät eivät ole niiiin makeita mitä kuvittelisi